Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Σύντομη ανακοίνωση

Αποφάσισα σήμερα η διακοπή αναρτήσεων στο ιστολόγιο Radical Desire να είναι οριστική. Το ιστολόγιο θα παραμείνει ανοιχτό μόνο ως αρχείο. Λόγω και της κατεπείγουσας και γεμάτης συγκρούσεις φύσης της ιστορικής συγκυρίας, ο βαθμός ιδιοποίησής του από φορείς της αστικής τάξης και των Μέσων της, η καθιέρωσή του σε "ένα ακόμα" μέσο διασκέδασης της αστικής ανίας και βαυκαλισμού της νοσηρής αστικής κουλτούρας του τόπου, είναι αφόρητες και επώδυνες για τον συγγραφέα του. Όπως είναι και ο συσχετισμός του με ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές ενός τυχοδιωκτικά συγκεχυμένου αριστερισμού, τις οποίες δεν συμμερίζεται και με τις οποίες δεν έχει καμία διάθεση να συμβιβαστεί. Το τοπίο λόγου και διαλόγου πρέπει να χωροθετηθεί εκ νέου. Η Ελλάδα στην οποία πρωτοαπευθύνθηκε το Radical Desire δεν υπάρχει πια. Ούτε και οι ψευδαισθήσεις στις οποίες βασίστηκε η απεύθυνση.

Ως εκ τούτου, το Radical Desire θα αντικατασταθεί από ένα διαφορετικής φύσης ιστολόγιο, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο καθαρά σε ζητήματα κομμουνιστικής παιδαγωγίας και προπαγάνδας, στρατηγικής και τακτικής: δηλαδή στην συνδρομή μέσω του λόγου (και δυστυχώς από γεωγραφική απόσταση) της κατεύθυνσης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την ηγεμονία της εργατικής τάξης και του δικού της πολιτικού πολιτισμού στην επερχόμενη ιστορική φάση. 


Αντώνης

21 σχόλια:

K.T. είπε...

Αντώνη, με βάση τα όσα γράφεις το καινούριο blog είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Κάτι που κατά τη γνώμη μου είχε ωριμάσει από καιρό ως αναγκαιότητα. Θα τα λεμε από εκεί φαντάζομαι.

Πλενιν είπε...

Αντώνη ήδη οι "κεφαλαιοκράτες" τρέμουν με αυτή σου την απόφαση.

Αντωνης είπε...

@Πλενιν: Και σένα για κεφαλαιοκράτη σε κόβω, αλλά σε ό,τι αφορά άλλο κεφάλι από το πάνω.

Στα τσακίδια.

Ανώνυμος είπε...

εν της μόδας τώρα ο λένιν... τζαι ο Ζίζεκ... ο Καρτεσιανο-χεγκελιανό-λακανό-μαρξιστής... τώρα έχει προσθέσει και τον επιθετικό προσδιορισμό 'λενινιστής' στο βιογραφικό του...

Αντωνης είπε...

@K.T: Ναι, θα τα λέμε πια εκεί.

Αντωνης είπε...

Τζαι επίσης...ποιος Ντεκάρτ και ποιος Ζίζεκ ρε αχάπαρε! Πόσο καιρό έχεις να διαβάσεις οτιδήποτε εδώ μέσα;

Όσο για τον Λακάν, θα μπει στην άκρη γιατί έχουμε άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή. Αν μας το επιτρέπεις βέβαια.

Τα νέα του Ωρωπού είπε...

Kαλή συνέχεια Αντώνη.
Σε ευχαριστούμε για ότι/όσα πληκτρολογείς.

Αντωνης είπε...

@Νέα του Ωρωπού: Ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να δημιουργήσω κάτι χρήσιμο για αυτούς που πρέπει.

Ευη είπε...

Προσωπικά αυτο νόμιζα ότι προσπαθούσες να κανείς εδώ. Σε διαβάζω ακατάπαυστα 3 μέρες τώρα, οτι εχει γραφτει στα ιστολογια σου και αυτο έλεγα σήμερα πόσο σημαντικό ειναι επιτέλους ένας σοβαρός άνθρωπος με ευρεία γνώση να κάνει αυτο που λέμε σωστή κριτική για να παει μπροστά το κομμουνιστικό κίνημα σήμερα, τώρα πριν να είναι αργά. Όσο με τον μέχρι σημερα το πρωί, συμπαθητικο μου Ζιζεκ μετα την συνέντευξη του στο al jazeera όπου συγκαταφασκει στο lazy, primitive, mediterranean Greeks θα κράτησω τις πρεπουσες αποστάσεις.
Καλή αρχή, πολυ σωστή ενέργεια. Είμαι μια απο αυτούς που ψάχνουν απεγνωσμένα αυτή τη διέξοδο.
Εγκάρδια κυριολεκτικως,

Ανώνυμος είπε...

κρίμα! Και μόλις το γνώρισα...

Ανώνυμος είπε...

Αντωνη καλη αρχη-συνεχεια.Αν εχω καταλαβει καλα τον ενα χρονο που σε παρακολουθω μεσω του radical desire μας συνδεει μια βαθια καχυποψια ορισμενες φορες και απεχθεια προς τη μεταμοντερνα φλυαρια.Ειχες γραψει καποια στιγμη ευστοχα οτι ειναι αλλο ο Λακαν και αλλο ο Λακλαου και θα ηθελα να προσθεσω και αλλο ο Λενιν.Δε νομιζω οτι η μονη απαντηση στον επικινδυνο στις μερες μας μεταμοντερνισμο ειναι ενας απισχνασμενος λενινισμος ο οποιος μονο αυστηρα κριτικα ιδωμενος θα μπορουσε να προσφερει απαντησεις στη σημερινη κατασταση.

Αντωνης είπε...

Προς πελλό του ψυχιατρείου που συνεχίζει να στέλνει σχόλια για δήθεν εμμονή με τον Ντεκάρτ: Ρε τέλεια μαννέ, άνοιξε τα στραβά σου και δες στη λίστα ονομμάτων να δεις ότι υπάρχει μία (1) αναφορά μονάχα στον Ντεκάρτ σε τρισίμιση χρόνια και αυτή σε άρθρο του Φουκώ και όχι δικό μου, και μάλιστα άρθρο που ούτε καν μετέφρασα εγώ.

Και πιάσε και τα χάπια σου σιορ πριν πιάσεις πληκτρολόγιο.

Αντωνης είπε...

@Ευη: Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Για τον Ζίζεκ έχει καιρό που τα λέμε, γιατί έχει καιρό που φέρεται μάλλον πολιτικά ανεξέλεγκτα και ανεύθυνα.Και συνεπώς και επιβλαβώς για την δική μας (την μαρξιστική) πλευρά.

Για το ιστολόγιο. Πράγματι αυτό προσπάθησα να κάνω, χρειάζεται όμως μια αλλαγή κατεύθυνσης γιατί τα πράγματα έχουν περάσει σε άλλη φάση σταδιακά από τα τέλη του Μάη και μετά, και εμένα με ενδιαφέρει πια πρώτιστα αυτό που λέει ο Μενόκιο --"το νου σου εργάτη." Δηλαδή η οργανωτική συνείδηση της εργατικής τάξης απέναντι στον νέο, αναδυόμενο συσχετισμό αστικών δυνάμεων και των μικροαστών συμμάχων τους. Με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται: διεξάγεται μια μάχη για την ηγεμονία πάνω στην μικροαστική τάξη στην οποία νομίζω ότι η αστική τάξη έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος ανταπόκρισης από την κομμουνιστική πλευρά. Σε αυτή την κατεύθυνση επιθυμώ να εργαστώ.

@Ανώνυμος: Ευχαριστώ, ελπίζω οι παραπάνω παρατηρήσεις να καλύπτουν σε γενικές γραμμές τα ερωτήματα που τυχόν έχεις. Η σύσταση των δημοσιεύσεων στο νέο ιστολόγιο θα κριθεί με βάση την εξέλιξη των πραγμάτων, είναι πολύ δύσκολο να πω κάτι προγραμματικά πέρα από όσα ήδη είπα. Δεν έχω λύσεις στο τσεπάκι, έχω όμως την θέληση να απεμπλακώ από την αστική προσπάθεια ελέγχου της λαϊκης δυσαρέσκειας σε κατευθύνσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την κομμουνιστική υπόθεση.

Αντωνης είπε...

Προς κακόβουλο μαννό: Να προσθέσω ότι για τον Λένιν υπάρχουν 33 αναρτήσεις, ειδικό ντοσιέ (Επιστροφή στον Λένιν), και ότι η πρώτη μου ανάρτηση για Λένιν (δικό μου κείμενο) χρονολογείται στις 10/6/2009.

Αυτά για να καταλάβεις ότι το επάγγελμα του συκοφάντη και διαστρεβλωτή θέλει και κάποιες δεξιότητες.

Καραγκιόζη.

Αντωνης είπε...

Ένα κείμενο απ' το ελληνικό παρελθόν με ιδιαίτερο διαγνωστικό ενδιαφέρον για το παρόν: http://leninreloaded.blogspot.com/2011/10/blog-post_31.html

Αποστόλης Αρτινός είπε...

Καλή συνέχεια, θα διαβάζουμε και απο κει!

Αντωνης είπε...

Το πρώτο νέο δικό μου κείμενο στο νέο μπλογκ, σε απάντηση του σχολίου εδώ περί του τι περιμένω από ένα μπλογκ με αυτόν τον τίτλο και γιατί: http://leninreloaded.blogspot.com/2011/10/blog-post_4078.html

Δ.Π. είπε...

Καλή συνέχεια Αντώνη. Θα τα λέμε στο leninreloaded.
Επίσης, πολύ σωστή η θεώρηση πως γίνεται μάχη για τα μικροαστικά στρώματα. Περιμένω ανάλυση.

edlorado είπε...

Καλή συνέχεια!

Αντωνης είπε...

@Δ.Π. eldorado: Καλή αντάμωση.

Madalena Pan είπε...

Καλή συνέχεια αγαπητέ Αντώνη. Μην πτοείστε από κακοθελητές, συκοφάντες και κοινούς βλάκες. Σε όποιον δεν αρέσει (ή δεν αντέχει) το blog μπορεί να μην το διαβάζει. Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί αναγνώστες που ακολουθούσαν (σιωπηλά ή όχι) το -κατά τη γνώμη μου εξαιρερικό- radical desire και θα συνεχίσουν με τον καινούριο σας ιστότοπο. Γι΄αυτούς και για τους επόμενους...συνεχίστε να γράφετε.
Με εκτίμηση, Μ.Π.