Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Μολότωφ Κοκτέιλ #25

Στην φράση "Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο", η λέξη-κλειδί δεν είναι ούτε το "γιαούρτωσαν" ούτε το "Πρετεντέρης", αλλά το "Αντίπαρος". Κάθε εχέφρων άνθρωπος γνωρίζει ότι είναι καλύτερο, Αύγουστο μήνα, να σε γιαουρτώνουν στην Αντίπαρο απ' το να σου λένε "γεια σου γίγαντα" στο Κερατσίνι, οπότε η συμβολική πράξη του εκσφενδονισμού κεσέ κατά τιβι περσόνας χάνει κάθε ίχνος από την αρχική της σημασία ως πράξη εξισωτική. Εν προκειμένω, ο μόνος με τον οποίο εξισώνεται ο γιαουρτωμένος είναι ο γιαουρτώνων, εφόσον βρίσκεται και ο δεύτερος στην Αντίπαρο, αντί στο Κερατσίνι, και συνεπώς εγγύτερα με τον γιαουρτωμένο από ότι οι άλλοι και μη γιαουρτώνοντες. Όσο για τη θέση της Αριστεράς για το γιαούρτωμα στην Αντίπαρο, αυτή μάλλον θα έπρεπε να είναι ότι δεν έχει τέτοια, μιας και δεν φαίνεται η Αντίπαρος από το Κερατσίνι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις την αντίπαρο. είναι το συνώνυμο του "κερατσίνι" στα νησιά. δεν είναι μόνο η δεύτερη ψαραλική ως παραλία αλλά και η άλλη που πας ρωτώντας. βλέπεις οι κερατσινιώτες και οι αιγαλιώτες που αγόρασαν ένα σπιτάκι στην ανύπαρκτη αντίπαρο του '80 το έκαναν γιατί μόνο εκεί τους έφταναν τα φράγκα και η ησυχία για να χτίσουν το αυθαίρετο δεδομένη. τώρα για τα καλοκαιρινά φρούτα μπορείς να τα βρεις και στις παραλίες της βούλας νωρίτερα... (για την αποκατάσταση της Μ. που σε λίγο θα πουν τον καλαβρέζο πατέρα της ότι είναι καπιταλας... - περιμένω τα κλειδιά όταν γυρίσετε)

cia0239 είπε...

Μπορεί να τον ακολούθησαν ως εκεί για να τον γιαουρτώσουν...
Σοβαρά πάντως, για την Αντίπαρο μιλάμε, δε μιλάμε για το Μόντε Κάρλο.
Σε πληροφορώ, αν δε το ξέρεις πως η μισή Αντίπαρος είναι γεμάτη απο Κερατσίνι.
Συμφωνώ με το πνεύμα αυτού που γράφεις αλλα μη παραγνωρίζεις τα δεδομένα. Εχει, νομίζω, την κοινωνικοοικονομική του σημασία οτι το Κερατσίνι κάνει διακοπές δίπλα στον Πρετεντέρη.

Ανώνυμος είπε...

Να θυμηθούμε, σύντροφοι, το παλιό σύνθημα: Τι-μη-μέ-νο βε-λου-τέ!

Αντωνης είπε...

@Ανώνυμος, cia0239:

Πάσο, το φωτογραφικό σκηνικό δεν μου φάνηκε πολύ προλεταριακό, αλλά μπορεί να με μπέρδεψε η "μόλις κατέβηκα απ' το γιωτ για τσιγάρα" εμφάνιση του Πρετεντέ και το αιθεριοχίπι στοιχείο γύρω του.

Alex είπε...

Φέτος δεν έχω την οικονομική και ψυχολογική δυνατότητα να πάω διακοπές στην Αντίπαρο ούτε και σε άλλο νησί στα πέριξ. Το γιαούρτι όμως την έχει...
..Θα ήμουν πάντως ευτυχής αν μπορούσα να του πετάξω κι εγώ ένα από την Αθήνα ως την Αντίπαρο.
Καλημέρες