Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Δείγματα ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αλληλεγγύης

Ημερομηνία: 30.06.2011 | 15:17
Ε.Ε.: «Είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης»Είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών να διαχειρίζονται τα ζητήματα δημόσιας τάξης, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε, για τα επεισόδια στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι το εκτελεστικό όργανο της Κοινότητας δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος.

Η κα Αρεκίλντε απαντώντας σε ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τόνισε ότι ρόλος της Επιτροπής δεν είναι να δίνει μαθήματα στην Ελλάδα, αλλά αναμένει από κάθε κράτος μέλος να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.

Κάθε πράξη βίας είναι λυπηρή και απαράδεκτη, κατέληξε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ημερομηνία: 01.07.2011 | 13:19
Παπανδρέου: «Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον»

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας, αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ευχαρίστησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη στήριξή τους προς την Ελλάδα.

«Πήραμε δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον για τη διάσωση της χώρας μας, αποφάσεις αναγκαίες, για να σωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε τον όρο «ύβρις» για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διαχείριση της εξουσίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους ευρωπαϊκούς λαούς για τη στήριξη και τη βοήθεια που παρείχαν στην Ελλάδα, καθώς και τη σοσιαλιστική οικογένεια.

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «χρειαζόμαστε φίλους, για να κερδίσουμε το στοίχημα και θα το κερδίσουμε». Ενώ αναφερόμενος στους διαδηλωτές που διαδηλώνουν ειρηνικά στη χώρα, τόνισε ότι ζητούν την ανανέωση της δημοκρατίας.
Καθημερινή Κύπρου

1 σχόλιο:

Αντωνης είπε...

Δίκαιο της ΕΕ, κρυφή ρήτρα #456:

"Ανθρωπιστικές παρεμβάσεις" για την αντιμετώπιση της κατάχρησης της κρατικής βίας έναντι άοπλων πολιτών τίθενται μόνο ΚΑΤΩ από το γεωγραφικό πλάτος της νήσου Κρήτης.

ΠΑΝΩ απ' το γεωγραφικό πλάτος της νήσου Κρήτης ισχύει το αξίωμα #789:

Κάθε ευρωπαϊκό κράτος είναι ήδη ανθρωπιστικό και δεν χρειάζεται εξανθρωπισμό από άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Τέλος, για οποιαδήποτε άλλα τυχόν ερωτήματα, η ΕΕ σας απαντά: "Το Audi με 700 άτοκες δόσεις και 1.500 ευρώ έκπτωση το είδες, το γκλομπ από πίσω δεν το είδες;"