Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Μολότωφ κοκτέιλ #16

-Κοίτα, εδώ που τα λέμε το είχαμε παρατραβήξει ως κοινωνία. Χρειαζόμαστε λίγη δημοσιο-οικονομική πειθαρχία. Είχαμε εισέλθει σε μια ηθική παρακμή παιδί μου. Πίστεψέ με, θα μας κάνει καλό η ηθική ανάταση.
-Μάλιστα, να πειθαρχήσω και να αναταθώ ηθικά.

...

-Πειθάρχησα, αλλά τώρα είναι χειρότερα. Και αντί για ηθική ανάταση νιώθω κατάθλιψη. Τι γίνεται;
-Κοίταξε παιδί μου, οι μακρο-οικονομικοί και μικρο-οικονομικοί δείκτες, σε συνδυασμό με τα rates των spreads, την στατιστική επιστήμη...καταλαβαίνεις. Πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή.

...

-Έκανα υπομονή, αλλά τώρα είναι ακόμα χειρότερα. Τι γίνεται;
-Κοίταξε, θα πονέσεις. Τρεις απ' τους πέντε στην οικογένειά σου θα μείνουν άνεργοι, οι υπόλοιπο δύο θα παίρνουν τα μισά, και όλοι μαζί θα χρωστάτε το ισοδύναμο δύο εξοχικών στη Μύκονο. Αλλά τουλάχιστον παιδί μου δεν θα ζείτε στα Γκούλαγκ των κομμουνιστών. Εδώ έχουμε δημοκρατία. Έχεις την ελευθερία της γνώμης σου. Μπορείς να διαμαρτυρηθείς, με νομοταγή πάντα βέβαια τρόπο, έτσι παιδί μου;  Οχι σαν αυτή την αντιπαραγωγική αληταρία που είχαμε στο παρελθόν, με ωριμότητα!
-Μάλιστα. Θα διαμαρτυρηθώ με νομοταγή και ώριμο τρόπο.

...

-Συγνώμη, διαμαρτυρήθηκα με νομοταγή και ώριμο τρόπο αλλά ήρθαν οι αστυνομικοί, μου έσπασαν το κεφάλι και με φλόμωσαν στα χημικά.
-Ναι παιδί μου, σε κατανοώ. Διάβασε σε παρακαλώ την πεντακοσιοσέλιδη εργασία μου για το γιατί δεν γινόταν αλλιώς μέχρι να γυρίσω απ' τα μπάνια μου στις Κυκλάδες, και να ξέρεις παιδί μου ότι ο καπιταλισμός τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τη στάση σου.
-Ναι, να σας πω, μήπως όμως είναι λίγο άδικο όλο αυτό, να σας πληρώνω φόρους, να μου κόβετε τον μισθό και τα επιδόματα, να με πετάτε άνεργο στο δρόμο, και μετά να με δέρνετε;
-Τι λες παιδί μου; Αυτά τα λένε οι φανατικοί, οι κομμουνισταί! Αυτοί που περιμένουν τη δευτέρα παρουσία! Εδώ θα μείνεις παιδί μου, μαζί μας, που σε φροντίζουμε. 
-Ναι, δεν ξέρω, λέω να την ψάξω λίγο κάπου αλλού, μήπως και υπάρχει καμιά εναλλακτική.
-Τι είπες ρε πουστρόπαιδο! Έχει αδιέξοδα ρε αλήτη η δημοκρατία; Βαράτε τον!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αψογος, όπως πάντα!
"Mα αυτά τα λένε οι κομμουνισταί!"
http://bit.ly/jNOl9R
(δες στο 3,50 sec του video)

ark είπε...

Το παζλ ολοκληρώθηκε!

http://blog.stigalaria.org/2011/07/02/puzzle_29_6_2011/

Σόρυ για το σπαμ αλλα είναι επί του θέματος μαζεμένα περιστατικά για κρατική-παρακρατική καταστολή.

Να με συγχωρνάτε!

Ανώνυμος είπε...

not funny

Ανώνυμος είπε...

επειδη το βλεπω να κυκλοφορει αρκετα καναδυο μερες να αναφερω την πηγη. Ειναι απο την επιθεωρηση της ομαδας τσιριτσαντζουλες http://www.tsiritsantsoules.gr/
"ραντεβου με υην ιστορια- ο λακκος με τα σκατα" Επειδη τα παιδια το αξιζουν καλο ειναι να αναφερονται

Αντωνης είπε...

Την πηγή ποιού πράγματος που κυκλοφορεί, δεν κατάλαβα.

τσιριτσάντσουλες είπε...

ευχαριστούμε τον ανώνυμο φίλο για την αναφορά, αλλά ούτε εμείς καταλαβαίνουμε να είμαστε πηγή για κάτι από τα παραπάνω. Το ευρύτερο context βεβαίως είναι παρεμφερές, αλλά...