Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Μίκη γερά, με τσαμπουκά!


Exhibit A:

Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011, 00:57

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Πέμπτη ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να πραγματοποιήσει μια ανάλογη ομιλία με αυτή στα Προπύλαια πριν από λίγες μέρες.

Η ομιλία θα γίνει στις 19:00 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την πρόσκληση απευθύνει ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος [Αμ δε], και μια Τιμητική Επιτροπή από εξέχοντες Θεσσαλονικείς [ωχ!].

Η συγκέντρωση - συλλαλητήριο θα έχει σύνθημα «Όχι στο Μνημόνιο, Όχι στο ξεπούλημα, Όχι στην ξένη εξάρτηση». Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Κασιμάτης [all star team], καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Ιωάννης Πολυμένης, Οικονομολόγος, καθηγητής του ΑΠΘ, ο Νότης Μαριάς [all star team], Οικονομολόγος, αν. καθηγητής Θεσμών Ε.Ε, Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κώστας Ζουράρις, πολιτειολόγος [all star team], μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στην Τιμητική Επιτροπή συμμετέχουν οι: Βούλα Πατουλίδου [για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!], Πόπη Μοσκώφ, Κωστής Γκορτζής (Ναύαρχος) [Ναύαρχέ μου!], Νίκος Παρασκευόπουλος (καθηγητής Νομικής).

Πηγή: Zougla

Exhibit B:

Ανακοίνωση του Πρύτανη Α.Π.Θ., Καθηγητή Ιωάννη Α. Μυλόπουλου
Ιουν 7
Επειδή βρέθηκα, παρά τις αρχικές συνεννοήσεις, προ τετελεσμένων γεγονότων τόσο ως προς τη μορφή, όσο και ως προς το περιεχόμενο της εκδήλωσης της Πέμπτης 9.6.2011 στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να αποσύρω τη συμμετοχή μου από αυτήν.

Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος
Πρύτανης Α.Π.Θ.

Πηγή: Επικαιρότητα του Α.Π.Θ

Exhibit C:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Με κάλεσαν να μιλήσω σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Η απάντησή μου υπήρξε θετική. Επικοινώνησα με τον Πρύτανι [ναύαρχέ μου!] του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του πρότεινα να πάρει μέρος και αυτός στη συγκέντρωση, πράγμα που δέχθηκε και μάλιστα με συγκίνηση και ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Όλα πήγαιναν ομαλά, έως σήμερα το πρωί που δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με την συγκέντρωση. Ευθύς αμέσως, πρώτος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν παραχωρεί την Πλατεία. Χωρίς αιτιολογία. Δεύτερος ο Πρύτανις με ... δελτίο τύπου και όχι με απ' ευθείας επικοινωνία μαζί μου ή με τους διοργανωτές όπως θα ήταν φυσικό αν πράγματι υπήρχε κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα, δηλώνει ότι τον ... ξεγέλασαν «ως προς τη μορφή και το περιεχόμενο της εκδήλωσης» και κατόπιν τούτου αρνείται να συμμετάσχει. Τρίτος υποψήφιος ομιλητής μου δήλωσε ότι αδυνατεί να πάρει μέρος, γιατί επιστρέφοντας στο σπίτι του βρήκε δεκάδες υβριστικά και απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.

Δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι σε λίγο θα υπάρξουν διαδοχικά νέα εμπόδια με στόχο τη ματαίωση της παρουσίας μου στην Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, επί εποχής βασιλευομένης Δημοκρατίας, που είχα το ίδιο πρόβλημα κάθε φορά που σκόπευα να πάω στην Θεσσαλονίκη, γνώριζα το Κέντρο από το οποίο εκπορεύονταν οι απειλητικές προειδοποιήσεις. Σήμερα όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, αδυνατώ να καταλάβω με ποιο τρόπο συντονίστηκαν ο Δήμαρχος με τον Πρύτανι και γιατί στρέφονται εναντίον μου, μιας και μόλις χτες ήμουν βέβαιος για τα φιλικά τους αισθήματα απέναντί μου.

Εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω σε κείνες τις εποχές, που η Εξουσία με αντιμετώπιζε σαν πολίτη β΄ κατηγορίας.

Η πλατεία Αριστοτέλους υπήρξε πάντοτε έως τώρα χώρος πολιτικών και άλλων εκδηλώσεων και δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανένα να μου στερήσει το δικαίωμα που απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι.

Έτσι στην περίπτωση που επιμείνουν στις απαγορεύσεις και στους αποκλεισμούς, δηλώνω ότι από το απόγευμα της Τετάρτης θα «καταλάβω» μόνος μου τον δημόσιο αυτόν χώρο, που μου ανήκει όπως ανήκει σε όλους και αν τολμούν, ας έλθουν να με διώξουν δια της βίας.

Αθήνα, 7.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης
Πηγή: Ιστολόγιο του ΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: