Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Μολότωφ κοκτέιλ #15

Tweets:
-Ελληνική Αστυνομία @ Αγανακτισμένοι: Είναι νωρίς για επανάσταση, αλλά δεν είναι αργά για δάκρυα, Στέλλα.
-Αγανακτισμένοι @ ΠΑΜΕ: Όταν λέτε "πάμε", δεν εννοείτε "Σύνταγμα", έτσι; Σύνταγμα πάμε μόνο εμείς.
-ΠΑΜΕ @ Αγανακτισμένοι: Τι θα γίνει ρε παιδιά με τον αδιάλλακτο σεχταρισμό σας; Έχουμε αγανακτήσει.
-Μπάχαλοι @ Αγανακτισμένοι: Στους δύο τρίτος δεν χωρεί.
-Όλι Ρεν @ Ελλάδα: Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, για αυτό και δεν υπάρχουν σχέδια Β.
-Ουέν Τζιαμπάο @ Ε.Ε: Κίνα δίνει δάνεια τζιαμπάο, δάνεια πολύ φτηνά. Κίνα καλός τοκογλύφος, όχι σπάσει πρώτα αρχίδια σου με Χάμπερμας και Ντεριντά και μετά μιλά μόνο για δόσεις. 
-Μπετόβεν @ Ε.Ε: Φέρτε πίσω την "Ωδή στη Χαρά" ρε!

21 σχόλια:

basilakis kailas είπε...

Ολίγον τι άσχετο αλλά ίσως σε ενδιαφέρει:
(πάει και ο Καραμπελιάς από την Σπίθα)

http://ardin-rixi.gr/2011/06/29/h-eya-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1/

Αντωνης είπε...

Ναι, κάτι είχα ακούσει, όντως ενδιαφέρον. Ευχαριστώ για το λινκ.

Αντωνης είπε...

Το κείμενο του λινκ:

H EYA και τα δακρυγόνα
του Γιώργου Καραμπελιά

Την στιγμή που το κέντρο της Αθήνας πνίγεται στα δακρυγόνα, τη στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση μεθοδεύει τον ενταφιασμό της δημοκρατίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της χώρας μέσα από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την οριστική εκποίηση του εθνικού μας πλούτου, η ηγεσία της «Κίνησης Ανεξαρτήτων(!) Πολιτών» δεν βγάζει ούτε μια τυπική ανακοίνωση συμπαράστασης στις δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που προβοκάρονται από τους κουκουλοφόρους και πνίγονται από τα δακρυγόνα της Νέας Τάξης· αντίθετα συνεχίζει απτόητη το έργο της συρρίκνωσης της Κίνησης με τη δημοσιοποίηση ενός ακόμα «οργανωτικού σχήματος».

Το πράττει μάλιστα με έναν εντελώς αυταρχικό τρόπο, που αγγίζει τα όρια του γκροτέσκου, όταν παρουσιάζεται ότι «λήγει» την αέναη συζήτηση για το οργανωτικό στο εσωτερικό της Σπίθας, που η ίδια η ηγεσία τροφοδοτεί επί μήνες, με την δημοσιοποίηση… ενός ακόμα οργανωτικού σχήματος, το οποίο κινείται στην πεπατημένη όλων των προηγούμενων, και το οποίο προφανώς θα έχει το σύντομο τέλος όλων των προηγουμένων: Διαβάστε ένα απόσπασμα από την νέα «ντιρεκτίβα» της 28ης Ιουνίου:

«Όσοι έχουν άλλη άποψη (που είναι απολύτως σεβαστή) παρακαλούνται να αλλάξουν όχημα και να μετεπιβιβασθούν σ’ ένα κίνημα οργανωτισμού.
Δεν υπάρχει χρόνος για παρεξηγήσεις και χώρος για παρεξηγημένους.
Με τη σκέψη αυτή και μετά τη λήξη της Παν. Συνδιάσκεψης και τις εσωτερικές εξελίξεις που ακολούθησαν, ο ιδρυτής της ΚΑΠ, λαμβάνοντας υπ’ όψη την τρέχουσα συγκυρία και την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων στην πολιτική σκηνή της χώρας, αποφάσισε τα εξής:

Α. Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη συνεχίζεται, με την αποστολή του σχετικού ερωτηματολογίου (η κατάθεση του οποίου εμποδίστηκε κατά πραξικοπηματικό τρόπο, στην ΠΣ) σε κάθε ΣΠΙΘΑ, προς απάντηση.
Β. Ορίζεται ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, (ΕΥΑ) υπό την εποπτεία των Γ. Κασιμάτη και Κ. Ζουράρι, της οποίας η θητεία θα λήξει με το τέλος του 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΚΑΠ και η οποία αποτελείται από τους εξής Σπιθιστές και Σπιθίστριες»

(Ακολουθούν ονόματα, που μπορείτε να αναγνώσετε στην ιστοσελίδα του «ηγέτη», και που δεν θέλω να αναπαράγω σεβόμενος τη μακρόχρονη φιλία μου με ορισμένους από τους αναγραφόμενους.)

Το σκανδαλώδες δεν περιορίζεται μόνο στο ύφος τον τόνο και τη στιγμή, όπου εξαγγέλλεται αλλά είναι διορισμένο, σε αντίθεση με αυτό που είχε εκλεγεί από την Συνδιάσκεψη, το οποίο ήταν ανοιχτό σε όλες τις Σπίθες, λειτουργούσε με την αρχή της ανακλητότητας και στο οποίο συμμετείχαν πολλοί από τους διορισμένους εκπροσώπους.

Αντωνης είπε...

Συνέχεια:

Η κατάσταση πλέον εκτροχιάζεται σε φαρσοκωμωδία. Κάποιοι φαίνεται να θυσιάζουν ακόμα και προσωπικές απόψεις και στάσεις με το επιχείρημα της πολιτικής «αναγκαιότητας», όπως κάνουν και οι «διαφωνούντες» του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου – μήπως για να εξασφαλίσουν μια θέση στο εκλογικό μέλλον του εγχειρήματος; Εξ’ άλλου αυτό το εκλογικό μέλλον εξαγγέλθηκε ήδη από τη Νάουσα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προβλέψεις μας για τους στόχους της συρρίκνωσης της άλλοτε Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών. Επί πλέον από τη Νάουσα επιβεβαιώθηκε για ακόμα φορά η θέση της «ουδετερότητας» της χώρας, δηλαδή του αφοπλισμού της απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα, με προσχήματα περί ολυμπισμού, δελφικής ιδέας και άλλων αστειοτήτων. Η ελληνοτουρκική φιλία, τα βραβεία Ιπεκτσί και ο αρκαντάς Ερντογάν δεν ξεχνιούνται, φαίνεται.

Δυστυχώς, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως, όπως στρώνει κανείς έτσι και κοιμάται. Έτσι, ας μην διαμαρτυρηθεί κανένας αύριο – όταν θα ακολουθήσει την κατιούσα που πήραν όλοι οι προηγούμενοι «υπεύθυνοι», Τα παραδείγματα είναι σήμερα αρκετά, για να καταλάβει και ο πιο καλοπροαίρετος που πάει το πράγμα. Και εξ άλλου η τήρηση των δημοκρατικών αρχών δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά υποχρέωση.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ένα είναι σίγουρο: Οι κινήσεις και τα κινήματα δεν χτίζονται με λάσπη και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Σμιλεύονται από τις πράξεις, το ήθος και τις ιδέες των ανθρώπων που συμμετέχουν.

Εγώ, μετά από μια μέρα και μία νύκτα δακρυγόνων, και αφού περίμενα και το πρωί της 29ης Ιουνίου, για κάποια πιθανή ανακοίνωση για τις φασιστικές επιθέσεις της κυβέρνησης, που συνεχίζονται και σήμερα, νιώθω πως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει· εξ άλλου καμία σύγκληση της άλλοτε Συμβουλευτικής δεν εξαγγέλλεται. Έτσι είμαι υποχρεωμένος να αποχωρήσω και από την ίδια την κίνηση, στο βαθμό που δεν υπάρχει καμιά ριζική και ειλικρινής επανόρθωση· μια τέτοια ενέργεια αποτελεί πλέον προϋπόθεση για την οικοδόμηση του κινήματος στο οποίο όλοι προσβλέπουμε.

29 Ιουνίου, 10,30 π.μ.

Πάει και ο Καραμπελιάς λοιπόν, ο οποίος δραστηριοποιείται με τους "Ιθαγενείς" του.

Χάρη στον ακατάβλητο αυταρχισμό του Μίκη Μάο (όλα τα λεφτά: http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/bookscds/), ο κίνδυνος Σπιθικής μετάλλαξης της αγανάκτησης απομακρύνεται σημαντικά. Είναι μια ανακούφιση αυτό.

Ονειρμός είπε...

Aντώνη πολύ αντιπροσωπευτικοί αυτοί οι διάλογοι, και χιουμοριστικοί επίσης. ΑΛΛΑ. Σήμερα γυρνάω σχεδόν δαρμένος και σίγουρα πολύ ζαλισμένος από την κρατική καταστολή. Σήμερα σταμάτησε η ανοχή μου στο ΠΑΜΕ.Την ώρα που οι υπόλοιποι κομματικοί χώροι(πχ σύριζα) ανοιχτά και με το πανό τους έρχονται και συμμετέχουν και περιφρουρούν ΜΕΓΑΛΟ κομμάτι ΚΑΙ της εργατικής τάξης (πορεία ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ) και των ''σύμμαχων'' μικροαστικών κομμάτων, την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ κάνει μεταβολή πανεπιστημίου και γυρνάει όλη την Αθήνα αρκεί να είναι μίλια μακριά από το σύνταγμα. Την ίδια ώρα που η ΚΝΕ και το ΜΑΣ λέει ''δεν θέλουμε να το διακινδυνεύσουμε'', και σκαλώνουν στην πρώτη κροτίδα λάμψης που πέφτει (και χτες και σήμερα). Την ώρα που ζητούν πολλοί ''αγανακτίστας'' από την Κανέλλη ''φέρε το ΠΑΜΕ να μας βοηθήσει στην περιφρούρηση''. Την ώρα που νέα παιδιά αρπάζουν τα παλούκια να περιφρουρήσουν τον κόσμο, τον ετερόκλητο, τον μη συνειδητοποιημένο. Συγγνώμη για το ύφος και την ένταση, αλλά όταν βλέπω αυτούς που μου λένε ότι είμαι δήθεν διανοουμενίσκος και αριστεριστής, να τρέμουν μην διαλυθεί η ''μεγαλειώδης'' περιφρούρησή τους αν κάτσουν δίπλα, όχι μέσα, στο πλήθος, την ώρα που θεωρούν την προκήρυξη εκλογών δημιουργό ''ρήγματος'' στο αστικό μπλόκ που πελαγοδρομεί, και δεν θεωρούν δημιουργία ''επαναστατικών συνθηκών'' τον αποκλεισμό της Βουλής, κάτι με πονάει πάρα πολύ. Ξέρω πως δεν θεωρείς το ΚΚΕ επαναστατικό φορέα. Όμως το ίδιο το ΚΚΕ θεωρεί τον εαυτό του, και όσα κάνει ΔΕΝ προκύπτουν από την ανάλυσή σου, παρά μόνο φαινομενικά, στην απόληξη. Για τον ίδιο λόγο που σήμερα θεωρούν διχως λόγο την απόκρουση της αναθεώρησης του άρθρου 16(αφού περνάνε τα μέτρα έτσι και αλλιώς), για τον ίδιο λόγο που ο Δεκέμβρης ήταν μόνο κουκουλοφόροι, για τον ίδιο λόγο έχουν σήμερα τέτοια στάση. ''Επιστημονική ανάλυση'' χωρίς μαρξισμό.
Συγγνώμη Αντώνη που καταχρώμαι με συναισθηματισμούς τον χώρο σου. Καταλαβαίνω τον κάθε αντίλογο. Αλλά αγωνιώ και φοβάμαι, όταν φτύνουν στην κυριολεξία αίμα δίπλα μου.

Αντωνης είπε...

Ισχύει ή όχι ότι το ΠΑΜΕ δεν έγινε δεκτό χθες όταν πήγε στην πλατεία; Το θέμα κυκλοφόρησε αρκετά στο νετ.

Ονειρμός είπε...

Aντώνη ισχύει ότι τους κράξανε, αλλά λίγος κόσμος πρώτον (ήμουν εκεί αρκετή ώρα από το πρωί), δεύτερον φύγαν πάλι στην πρώτη κροτίδα και όχι επδ τους κράξανε. Αν ήταν έτσι δεν θα έπρεπε να αμφιταλατεύονται καθόλου αν πρέπει να στρατοπεδεύουν ή όχι. Φέυγουν όταν φοβούνται προβοκάτσια. Σου λέω πχ το ΚΚΕ μ-λ και η ΟΑΚΚΕ σήμερα ήταν με μπλοκ δικό τους και μοιράζαν χαλαρότατα αφισετάκια (ειδικά η ΟΑΚΚΕ πως λέγεται είχε καραμπινάτη παρουσία). Το ΚΚΕ θα μπορούσε αν θέλει να γίνει δεκτό. Αν πήγαινε να κάνει μια περιφρούρηση. Αν το προσπαθούσε λίγο περισσότερο.Τα πράγματα ως προς την δεκτικότητα των κομμάτων, de facto αν όχι στις συνελεύσεις, έχει αλλάξει. Το ΠΑΜΕ χτες ήταν ελάχιστον και δεν είχε και καμία πρόθεση να εμπλακεί. Φοβούνται ότι η φοβερή περιφρούρηση θα λυγίσει. Ο κόσμος τους σήμερα (παιδιά από το ΜΑΣ), απόρησαν με το πίσω ολοταχώς. Αυτή είναι η μονομερής, αποσπασματική, ατομική εικόνα που έχω. Χτες μπορεί να μην έπεσα στην στιγμή που λες. Όμως είμαι βέβαιος ότι είναι δικαιολογία αυτό. Αν δεις το βίντεο με την Κανέλη πχ, της ζητάνε βοήθεια για την περιφρούρηση.

Ονειρμός είπε...

Aντώνη συγγνώμη που ξαναστέλνω. Ρωτάω την κοπέλα μου η οποία και χτες και σήμερα ήταν στο παμε. Μια κοπέλα από της ΚΝΕ της έλεγε για την μεγαλειότητα του ΠΑΜΕ που πηγαίνει σύνταγμα. Το παμε μου λέει έφυγε για τα δακρυγόνα, με το πού άρχισαν, έκαναν μεταβολή, όπως σήμερα. Αυτά στα καταθέτω ως προς τους πραγματικούς λόγους, και στην έρευνα που κάνεις για τα πραγματικά περιστατικά παρακαλώ λάβε τα υπόψη του. Όύτε έπεσε στην αντίληψή της κράξιμο του παμε επδ πήγε στο σύνταγμα.

Αντωνης είπε...

Στο ίδιο βίντεο, η Κανέλλη αναφέρεται σε "200 φασιστοειδή" που έφραξαν την πορεία του ΠΑΜΕ.

Για τα χθεσινά:

http://redflyplanet.blogspot.com/2011/06/blog-post_29.html

Πρώτο Θέμα:
"Νέα ένταση επικράτησε, προς στιγμήν, όταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα. Οι Αγανακτισμένοι απέτρεψαν την είσοδο των διαδηλωτών στην πλατεία, ζητώντας τους να αφήσουν τις κομματικές σημαίες.

Όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν το έκαναν, οι Αγανακτισμένοι επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που ηγείτο της πορείας του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, και τα μέλη του ΠΑΜΕ να αποχωρήσουν."
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=130803

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα μπροστά από το κτίριο της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας, όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με τους ήδη συγκεντρωμένους εκεί Αγανακτισμένους, οι οποίοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους.
Οι αντεγκλήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίπεδο ανταλλαγής συνθημάτων.
http://www.newsbeast.gr/aganaktismenoi/arthro/192637/edasi-sto-sudagma/

Panagiotis είπε...

Συγνωμμη που θα το πω αλλα οπως μεγα μερος των αναρχικων ψαχνει αφορμη για να συγκρουστει,με τον ΑΚΡΙΒΩΣ αντιθετο τροπο μεγα μερος των αριστερων ψαχνει αφορμη για ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ.

Και η λογικη αυτη ουσιαστικα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ την αστυνομια που οτι ωρα γουσταρει και με οποιαδηποτε αφορμη(η και ελλειψη της)κανει ντου με γκλομπ,δακρυγονα,παπακια και οτιδηποτε αλλο.

Ελεος πια με τον φετιχισμο του πασιφισμου.

Αντωνης είπε...

Παναγιώτη, αναφέρεσαι στο ΠΑΜΕ ή σε άλλο χώρο;

Panagiotis είπε...

To ΠΑΜΕ εκανε την αστεια κινηση που εχει αναφερθει ηδη.Απολυτη ΞΕΦΤΙΛΑ,ουσιαστικα το ΠΑΜΕ(δλδ το ΚΚΕ)ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕ την πλεον κρισιμη ημερα.

Αναφερομαι σε αριστερους που ηταν επανω στην πλατεια,και σε συζητησεις που εγιναν τοσο επι τοπου οσο και αργοτερα-εκτος πλατειας.

Συγνωμη,αλλα μιλαμε για την απολυτη ΤΥΦΛΩΣΗ,για τον απολυτο φετιχισμο,που στις σημερινες συνθηκες ηταν πολυ χειροτερος απο τον φετιχισμο της βιας των μπαχαλων.

Αντωνης είπε...

Παναγιώτη, σε παραπέμπω επίσης στα πιο πάνω ζητώντας και από σένα διευκρινίσεις για το αν ισχύουν ή όχι.

Η άποψή μου ήταν από την αρχή ξεκάθαρη και για το θέμα του "υπερκομματικού" χαρακτήρα που απέκλεισε --ή αν προτιμάτε έδωσε ευκαιρίες για αυτο-αποκλεισμό-- σημαντιό κόμματι της αριστεράς, και για το θέμα της εκ προοιμίου απόρριψης της βίας.

Η εμπειρίακαι για τα δύο ήρθε, ως συνήθως έρχεται η εμπειρία. Πικρά.

Κουράγιο σε όλο τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και απογοητεύτηκε αυτές τις δυο μέρες. Έχει ψωμί ακόμα ο αγώνας και πολλά μαθήματα για όλους.

Panagiotis είπε...

Δεν το γνωριζω αν ισχυουν η οχι.
Καθολου δεν θα με εξεπλητε αν ισχυαν,αν και δεν μπορω να το επιβεβαιωσω προσωπικα.

Ονειρμός είπε...

Αυτό με το αυτοκίνητο ρε Αντώνη, για την χθεσινή μέρα, δε έγινε αντιληπτό... Τί να σου πω, δεν ήμουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Το ΜΑΣ τουλάχιστον, οι φοιτητές, έφυγαν λόγω των δακρυγόνων που φοβήθηκαν.Και το ΠΑΜΕ υποθέτω. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι τα μέλη έλεγαν σήμερα ότι ''φοβούνται μην το διακυνδυνεύσουν''.Αυτό λένε στον κόσμο τους ρε συ, όχι αυτό που λες και μπορεί να έγινε! Στον κόσμο τους οι νεολαίοι λένε ότι δεν διακινδυνεύουν με τους μπάχαλους. Τί να σου πω...ενδεχομένως δεν έχουν αφομοιώσει όλοι την γραμμή και υπάρχουν αντιφάσεις. Απλά έχε το κατά νου αυτό, και για το προσεχές μέλλον. Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

σοβαρολογείς για κράξιμο στο πάμε;
ήμουν εκεί όταν ήρθαν, πολύ καλά, ρώτησα μια φίλη μου από κει και πρώην βουλευτινα του ΚΚΕ γιατί ήρθαν από τις 10:20 αφο΄υ στις 10 είχαν συγκέντρωση στην Ομόνοια, και μου είπε ότι ήρθαν γιατί υπάρχουν πληροφορίες για "συμβάν" στο σύνταγμα, και ότι _όπως οφείλω να γνωρίζω- το ΚΚΕ,Παμε, δρα περιφρουρητικά σ'αυτές τις περιπτώσεις. Το περιφρουρητικά σημαίνει έμειναν 1 ώρα, και αποχώρησαν εν χορδαίς και οργάνοις as usual. Το ίδιο και το απόγευμα, το ίδιο και σήμερα που έμειναν στο σημείο Πανεπιστημίου και Αμερικής ώσπου την έκαναν για περικύκλωση του Χόντου Ομόνοιας. Αυτά είναι γνωστά, κανείς δεν ασχολείται πια με το παμε.
αλλά τι έχουν πάθει τα σχόλια;
λ.κ

Αντωνης είπε...

Το disqus καπούτ.

Ρώτησα για συγκεκριμένες αναφορές που παρέθεσα αν ισχύουν ή όχι.

Αντωνης είπε...

Για ρίξτε και μια ματιά εδώ:

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html

Ανώνυμος είπε...

είδα το αριστερή πολιτική,λέω μόνο για όσα ήμουν αυτόπτης:ότι την μεν Τρίτη δεν έκραξε κανείς όσο ήταν στην πάνω μεριά ούτε το πρωί ούτε το απόγευμα, όσο για χτες , δεν πέρασαν την Πανεπιστημίου και Αμερικής, αν και θεωρούσα ότι θα ανέβουν, υπήρχε 'ενα μεγάλο κενό ενδιάμεσα, όσο για τις φωτο θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε απέναντι στους τραμπούκους. και νομίζω ότι αν ήταν όντως το παμε, θα μπορούσε να τους κάνει με τα κρεμμυδάκια η περιφρούρησή του και να έχει και άλλη έκβαση πιθανά η χτεσινή μέρα.
πάλι εκτός θέματος, θέλω να πω πόσο απρόβλεπτες είναι πια οι αντιδράσεις του κόσμου, εννοώ κόσμου όχι και πρώτης νεότητας που δεν φοβάται πια. λίγο στην άκρη όταν περνάνε οι πραίτορες, λίγο πίσω και στα στενά όταν ψεκάζουν οι άλλοι, και αμέσως ανασύνταξη και γερό κράξιμο.
λ.κ

Unimportant είπε...

Η άποψη ότι όλο το διήμερο ήταν αφιερωμένο στο να στηθεί προβοκάτσια κατά του ΠΑΜΕ στερείται σοβαρότητας. Οι φωτογραφίες από το "Αριστερά και πολιτική" αποδεικνύουν τα πάντα και τίποτα. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι οι "κουκουλοφόροι" ήταν χτες και προχτές η πλειοψηφία των διαδηλωτών, συνεπώς είναι ευνότητο ότι ανάμεσά τους (εννοώ: ανάμεσά μας) θα έδρασαν επίσης και παρακρατικοί, ασφαλίτες, προβοκάτορες κλπ. Αυτό δεν λέει τίποτα για τίποτα, και ασφαλώς δεν συνεπάγεται ότι στόχος του διημέρου ήταν το ΠΑΜΕ. Στο Σύνταγμα χτες και προχτές δεν βρίσκονταν βασικά οι "Αγανακτισμένοι", αλλά οι ...άλλοι. Το ΠΑΜΕ βολεύτηκε μια χαρά με τον συνδυασμό ειρηνισμού και αντικομματισμού των "Αγανακτισμένων", ώστε να είναι τελικά και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Όπως και όλη η οργανωμένη αριστερά, έτσι και το ΠΑΜΕ ήταν στον δρόμο ολίγη από γιουβέτσι, μια δύναμη αντικειμενικά αντιδραστική. Όσο για το "κράξιμο" που έφαγε από τους κλασικούς "Αγανακτισμένους" το απόγευμα της Τρίτης, μιλάμε για παρωδία: οι 200 γνωστοί βλάκες να "κράζουν" δύο και τρεις χιλιάδες οργανωμένους παλουκοφόρους και οι τελευταίοι να υποχωρούν, σημαίνει ότι γι' αυτό ακριβώς πήγαν εκεί (οι τελευταίοι) - για να αποχωρήσουν και να το ρίξουν στη σπέκουλα μετά.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως (και κατά βάση συμφωνώ με) τη στάση του RD εδώ και ενάμισι μήνα αναφορικά με "το Σύνταγμα", ωστόσο η πάση θυσία υπεράσπιση του ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες ξεπερνά κάθε λογική.

Αντωνης είπε...

"Αντιλαμβάνομαι πλήρως (και κατά βάση συμφωνώ με) τη στάση του RD εδώ και ενάμισι μήνα αναφορικά με "το Σύνταγμα", ωστόσο η πάση θυσία υπεράσπιση του ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες ξεπερνά κάθε λογική."

Αν τα πιο κάτω εξ εμού γραμμένα μόλις χθες (στο θρεντ "Summertime blues" ισοδυναμούν με "πάση θυσία υπεράσπιση του ΚΚΕ", τότε μάλλον δεν ξέρω να γράφω αγαπητέ μου:

"@Z: Για την στάση ΚΚΕ (πολλές ντρίπλες, κανένα γκολ): Και μ' αυτό συμφωνώ. Το ζήτημα είναι αν προφυλάσσεται από άσκοπη φθορά για να κάνει κάτι ή αν απλώς κοιτάει την πάρτη του και τίποτε άλλο. Επ' αυτού δεν έχω απαντήσεις."

[DimK]: Eγω τεινω να πιστεψω οτι η αριστερα(ΚΚΕ) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να παρει το πανω χερι.Εχει βολευτει στην κριτικη.

[Αντώνης]: Είναι πιθανό. Αλλά δεν θα είναι εύκολο να διατηρήσει έστω τα ποσοστά του αν αρκεστεί σ' αυτό. Πρέπει να διεκδικήσει ενεργητικά την κοινωνική αξιοπιστία για να επιβιώσει."

Ελπίζω να είναι νόμιμο να θέτω ερωτήματα για κάποια πράγματα για τα οποία δεν έχω άμεση άποψη και ότι δεν προκαλώ κάποιο δημόσιο αίσθημα περί δικαίου με το να μην πετάω το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στο πυρ το εξώτερο.