Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Modular Indignation

Η αγανάκτηση είναι ένα ευπροσάρμοστο και ιδεολογικά ιδιαίτερα κινητικό συναίσθημα. Μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και μεταξύ φαινομενικά αγεφύρωτων σημείων. Την παρακάτω ανακοίνωση, με τίτλο "Αγανακτισμένοι και στη Λευκωσία" (έχει ήδη δημιουργηθεί ομάδα facebook κατά πως φαίνεται) την βρήκα στο ντουμπλ-φας, παντός καιρού (απ' έξω άκρα αριστερά, από μέσα άκρα δεξιά) ιστολόγιο Εμπροσθοφύλακας Κύπρου, στο οποίο είχα παλαιότερα αναφερθεί, και την βρήκα ενδιαφέρουσα. Οι υπογραμμίσεις δικές μου:

Η κρίση σε όλη την Ευρώπη δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους. Ας σταθούμε και ‘μεις δίπλα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και ας διαμαρτυρηθούμε για το υπάρχον πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό κατεστημένο.

Μπορεί να μην ελεγχόμαστε από ΔΝΤ, οδεύουμε όμως και ‘μεις προς στην οικονομική καταστροφή. Ήδη αυξήθηκαν οι φόροι, οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 7%. Η δημοκρατία νοσεί. Γίναμε μάρτυρες πολιτικής ρουσφετιού, καταστολής και ταμπελώματος της όποιας αντικυβερνητικής δραστηριότητας. Η λαθρομετανάστευση έχει αγγίξει επικίνδυνα επίπεδα και στην Κύπρο.

Ζητούμε υγιέστερη Δημοκρατία. Η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο στον θεσμό της Άμεσης Δημοκρατίας.

Στην Κύπρο μπορεί να μη φτάσαμε ακόμα στην άθλια κατάσταση των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, έχουμε όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο από μόνο του θα έπρεπε να ήταν ικανοποιητικό για να βγούμε στους δρόμους: Την κατοχή!

Σε καλούμε λοιπόν, Κύπριε, να βγεις μαζί μας στους δρόμους και να διαδηλώσεις. Μπορεί ακόμα να είσαι βολεμένος και να μην πεινάς αλλά η καταστροφή έρχεται και αν δεν κινηθούμε να την προλάβουμε θα υποφέρουμε.

Κύπριε αν δεν αγωνιστείς, ΘΑ πεινάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: