Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

Deja vu

Ένας φωτογράφος σε κωματώδη κατάσταση από πολλαπλά χτυπήματα με αστυνομικό γκλομπ στο κρανίο, 13 μετανάστες στο νοσοκομείο, ένας μαχαιρωμένος, και στο indymedia, προφανώς από χάκερς, το εξής μήνυμα: "ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΕ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!! ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ". Αυτός ήταν ο απολογισμός του συντονισμένου και σαφούς ως προς τους στόχους του (εργατικό κίνημα και μετανάστες) διημέρου τρόμου στην πρωτεύουσα. Το blogger ήταν εκτός λειτουργίας για ολόκληρο αυτό το διάστημα, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω άμεσα είναι να αναδημοσιεύσω ανάρτησή μου από τις 8/11/2010. Όχι για να κάνω τον προφήτη, αλλά απλά για να πω πως ό,τι έγινε ήταν προ πολλού προφανές ότι έρχεται και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση "αυθόρμητη αντίδραση οργής" για την ως τώρα ανεξιχνίαστη δολοφονία του ανθρώπου που μαχαιρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Τα όρια ανάμεσα σε κράτος και παρακράτος αρχίζουν πάλι, για μια ακόμα φορά στην ελληνική ιστορία, να γίνονται δυσδιάκριτα. Και οι ευκαιρίες αναστροφής του σκοτεινού μονοπατιού που οδηγεί στην κατάσταση συνταγματικής και πολιτειακής εκτροπής που κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική για τα πρώτα τρία τέταρτα του 20ου αιώνα όλο και λιγοστεύουν.

Η είδηση είναι παντού, εγώ την αντιγράφω από το insider.gr:
Η ακροδεξιά και ξενοφοβική Χρυσή Αυγή πέτυχε μια σπουδαία νίκη στον Δήμο Αθηναίων καθώς κατάφερε για πρώτη φορά να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα εκπροσωπεί την Χρυσή Αυγή στον Δήμο Αθηναίων καθώς ο συνδυασμός "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα" με καταμετρημένο το 93% των ψήφων λαμβάνει 5,27%!
Το ψηφοδέλτιο του κ. Μιχαλολιάκου πήγε πολύ καλά στις κάλπες του 6ου διαμερίσματος του Δήμου (Πατήσια, Πλατεία Αττικής, Αγιος Παντελεήμονας, Κυψέλη) όπου συγκέντρωσε 8,36%!
Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα τηλεγράφημα του Associated Press μεταδίδει: "Στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων, ένα ακροδεξιό κόμμα εμφανίστηκε για να κερδίσει μια έδρα στο τοπικό συμβούλιο για πρώτη φορά. Ο Ν. Μιχαλολιάκος ενισχύθηκε από την αύξηση των εντάσεων με τους λαθρομετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων σε αλλοδαπούς και σχεδόν τετραπλασίασε τα ποσοστά της άκρας δεξιάς από τις τελευταίες εκλογές, το 2006.
Όταν αποτυγχάνεις να σταματήσεις έναν καπιταλισμό που έχει ήδη εγκαταλείψει το ευκαιριακό ούτως ή άλλως προσωπείο της δημοκρατίας, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τον φασισμό. Αλλιώς: ο αντιφασιστικός αγώνας διαδέχεται τον αντικαπιταλιστικό γιατί στον αντικαπιταλιστικό αποτύχαμε παταγωδώς, ντροπιαστικά, αξιοθρήνητα. Στην Κύπρο, οι φασίστες έβγαλαν τα μαχαίρια. Στην Ελλάδα βγάζουν ήδη εκπροσώπους στα δημοτικά συμβούλια. Το κρίμα για αυτό είναι στον δικό μας τον λαιμό, σύντροφοι, σε ολωνών μας τον λαιμό. Θέλαμε δεν θέλαμε, τώρα είμαστε πολλά βήματα πίσω απ' τον αντικαπιταλιστικό αγώνα. Θέλαμε δεν θέλαμε, τώρα έχουμε αντιφασιστικό αγώνα μπροστά μας.

Να υπενθυμίσουμε κάτι; Αν χάσουμε και στον αντιφασιστικό, τρίτο αγώνα δεν έχει. Στο παιχνίδι αυτό, η δεύτερη αποτυχία σε στέλνει στα θυμαράκια ή στις φυλακές. 

Και για να ευθυμήσουμε: όταν οι σοσιαλφιλελεύθεροι δίνουν τη θέση τους σε φασίστες, οι κομμουνιστές που αδυνατούν να επιβάλλουν τον κομμουνισμό τι κάνουν; Αναγκαστικά, κάνουν μεταξύ άλλων και τους σοσιαλφιλελεύθερους σύντροφοι. Ξέρετε, σ' αυτούς πέφτει από ένα σημείο και μετά να προασπιστούν δημοκρατίες, ανθρώπινα δικαιώματα, μετανάστες, μειονότητες, ανεκτικότητες στη διαφορά και άλλα τινά. Πλάκα δεν έχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: