Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Πειθώ και ηγεμονία, ή, ο Γκράμσι στο θέατρο σκιών

Για να έχει μια ιδεολογία πειθώ, πρέπει να αφουγκραστεί τις σημερινές ευαισθησίες και τους προβληματισμούς του απλού λαού, για παράδειγμα, των μελών της ομάδας Ζ. Το σπόνσορινγκ από τους κατάλληλους ανθρώπους βοηθάει: το τζόκεϊ με το λιτό και κλασικό logo "Χρυσή Αυγή" σε Ζητά, ας πούμε, δείχνει ότι έχει επιτευχθεί μια ζύμωση, ένας ρεαλισμός για τα προβλήματα των μαζών, ένας διάλογος, μια ανοιχτότητα τέλος πάντων ρε παιδί μου -- πράγματα στα οποία η αριστερά πρέπει να απαντήσει παίρνοντας μέρος και αυτή, με στόχο ...εχμ, να μοιράζει στους Ζητάδες τζόκεϊ με σφυροδρέπανα:


Οπλισμένοι με την γκραμσική θεωρία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τάση αστυνομικών να προτιμούν τα διακριτικά των S.S στα κράνη τους. Αν ασπαστούμε σωστά τις ευαισθησίες τους, είναι βέβαιο ότι θα κυκλοφορούν με σήματα της Τρίτης Διεθνούς:


Οπωσδήποτε, τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής είναι ιδιαίτερα πειστικά για το κράτος. Γενικά, τα μέλη της ειδικεύονται στην κλασική ρητορεία, από Δημοσθένη και πάνω. Δείτε πόσο αποτελεσματικά πείθουν τους αστυνομικούς να τους βγάλουν από το περιπολικό και να μπουζουριάσουν τους μετανάστες στη θέση τους. Αυτό χρειάζεται πολύ Γκράμσι:


Οι φωτό από το Βαθύ Κόκκινο, το βίντεο από το youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια: