Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Βιβλία για φίλημα


Άλλαν Πέρσυ, Νίτσε: 99 Μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας
Περιγραφή
Από την καθημερινή ζωή μέχρι τον κόσμο των επιχειρήσεων, η φιλοσοφία του Νίτσε μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός σύμβουλος σε κάθε δύσκολη στιγμή. Στα 99 κεφάλαια του βιβλίου αυτού ο Άλλαν Πέρσυ συγκεντρώνει τις πιο καίριες σκέψεις του μεγάλου φιλοσόφου, δείχνοντας πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε κάθε στιγμή της ζωής. Μας βοηθάει να παίρνουμε αποφάσεις, να ανακτούμε το θάρρος μας, να ξαναβρίσκουμε τη σωστή πορεία μας, να σταθμίζουμε τη σημασία των όσων μας συμβαίνουν στη διάρκεια της μέρας.

Κυκλοφορούν επίσης:

* Τζορτζ Φέτος, Πετυχαίνοντας τον ιδανικό γάμο με την βοήθεια του Σόρεν Κίργκεγκωρ (412 κεφάλαια, 22 σελίδες).

* Άντριου Πρόπερσυ, Καρλ Μαρξ για το γραφείο: Πώς να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας και να κάνετε καριέρα διαβάζοντας το Κεφάλαιο (σε τρεις τόμους, ένας για κάθε τόμο του Κεφαλαίου).

* Τζακ Δερίπερ, Η χαρά της ζωής: Μαθήματα αισιοδοξίας από τον Σοπενάουερ (5.000 σελίδες χειμαρρώδους αισιοδοξίας).

* Σάντο Ζαμπούνι, Ποτέ πια μοναξιά! Μάθε τις χαρές της κοινωνικότητας από τον Ιμμάνουελ Καντ (περιλαμβάνεται το κεφάλαιο "Πώς να εντυπωσιάζεις στα πάρτι με την Κριτική του Καθαρού Λόγου").

* Ταπάντα Όλα, Η φαινομενολογία της κουζίνας: Οι κρυφές συνταγές νοστιμιάς του Γκιόργκ Φρήντριχ Χέγκελ (Η συγγραφέας αποκαλύπτει ότι η Φαινομενολογία του πνεύματος είναι στην πραγματικότητα κωδικοποιημένος τσελεμεντές που χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα αντικατάστασης γραμμάτων της αλφαβήτου για να αποκρύψει πεντανόστιμες συνταγές για ραγκού, λάχανο με λουκάνικα και γερμανικό σπεντζοφάι χρησιμοποιώντας τον μανδύα της ακατάληπτης διαλεκτικής φιλοσοφίας).

1 σχόλιο:

Roadartist είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα!
Σε ευχαριστούμε :)