Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Συρία: Νέα εξέγερση, νέο αίμα

25/3/2011
Σφοδροί πυροβολισμοί ακούστηκαν κατά τη διάρκεια αντικαθεστωτικής διαδήλωσης στην πόλη Ντεραά της Συρίας και ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters είδε μερίδα διαδηλωτών να απομακρύνεται από το σημείο της συγκέντρωσης.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, άλλοι διαδηλωτές έκαψαν το άγαλμα του τελευταίου Σύρου πρόεδρου Ασαντ, πατέρα του τωρινού ηγέτη της χώρας, Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε το Aλ Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 20 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σε πόλη κοντά στην Ντεράα.

Νωρίτερα οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν συγκέντρωση και συνέλαβαν δεκάδες άτομα που διαδήλωναν στο κέντρο της Δαμασκού μετά την προσευχή της Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές στην Ντεράα, όπου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις άνευ προηγουμένου κατά του κυβερνώντος κόμματος Μπαάθ.

«Θυσιάζουμε το αίμα μας, την ψυχή μας για σένα Ντεράα» φώναζαν οι διαδηλωτές στη Δαμασκό, την ώρα που έρχονταν αντιμέτωποι με υποστηρικτές του Μπασάρ Αλ Ασαντ.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: