Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Πριν και μετά, ταυτόχρονα

Στις δυο περίπου δεκαετίες της ζωής και της δράσης του το ΚΚΚ προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στους εργαζόμενους και ευρύτερα στον κυπριακό λαό. Το ΚΚΚ

- Εισήγαγε στην Κύπρο τις ιδέες και τα ιδανικά του σοσιαλισμού.
- Έθεσε τις βάσεις του ταξικού εργατικού κινήματος συνδέοντας το ευθύς εξαρχής με την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού.
- Πρόβαλε την πολιτική της εργατοαγροτικής συμμαχίας και της συμμαχίας των εργατοϋπαλλήλων με τους μικρομεσαίους στη βάση των κοινών συμφερόντων απέναντι στο κεφάλαιο.
- Εισήγαγε την πολιτική του πλατιού αντιαποικιακού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, το οποίο να αγκαλιάζει όλες τις αντιαποικιακές δυνάμεις, τους Ε/κύπριους και τους Τ/κύπριους. Οι αντιλήψεις του ΚΚΚ για τις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες βρίσκονται μέχρι σήμερα στη βάση της πολιτικής των συμμαχιών που ακολουθεί το ΑΚΕΛ.
- Πάλεψε για την απελευθέρωση των συνειδήσεων από τον εθνικισμό, τις αντιδραστικές ιδέες και τον σκοταδισμό.
- Έκτισε γερά θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε στο μετέπειτα στάδιο το ΑΚΕΛ και το ευρύτερο κίνημα της Αριστεράς στην Κύπρο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμπατριώτη, συμπατριώτισσα,

[...] Η παγκόσμια κρίση και οι επιδράσεις στην Κύπρο μας, έχουν καθυστερήσει ορισμένες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με πιο γρήγορο ρυθμό. Ο δρόμος αυτός όμως δεν είναι διασφαλισμένος. Σοβαροί κίνδυνοι βρίσκονται μπροστά στους εργαζόμενους, στη μεσαία τάξη και τη χώρα μας

[...]
Γι' αυτό η συμμετοχή σου στις εκλογές είναι καθοριστική και η ψήφος σου θα είναι μια κρίσιμη απόφαση.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Ισχυρό ΑΚΕΛ σ' αυτές τις εκλογές σημαίνει:
-Ενίσχυση της πατριωτικής δύναμης που αγωνίζεται με συνέπεια για την επίλυση του κυπριακού στη βάση των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.
-Υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης. [...] Διασφάλιση της κυπριακής οικονoμίας.
-Διεκδίκηση για επιτάχυνση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, στην παιδεία, στην υγεία, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
-Ενίσχυση του πνεύματος της υπευθυνότητας, της συνεργασίας όλων των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων, που είναι αναγκαία για την ασφάλεια και την πρόοδο του τόπου μας.

Ισχυρό ΑΚΕΛ σημαίνει ισχυρή στήριξη της μέσης κυπριακής οικογένειας, ασφάλεια για την Κύπρο μας.
ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Προεκλογικό φυλλάδιο, Μάρτιος 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: