Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Θανάσης Καρτερός-Τα ανήλικα της νομικής

Εξαιρετικά αφιερωμένο στον σύντροφο Τάλω, με την ελπίδα να του εξηγήσει τελεσίδικα τι σήμαινε και γιατί γράφτηκε το κείμενο του αφορισμού που τόσο τον εκνεύρισε με την υπεροψία του. Από την Αυγή. Οι υπογραμμίσεις δικές μου.
RD (Αντώνης)


Τα... ανήλικα της Νομικής
Καρτερός Θανάσης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/01/2011
Κάτι άσχημο αναδύθηκε στον τρόπο που όλοι μας σχεδόν, εχθροί, φίλοι και «φίλοι», αντιμετωπίσαμε τους απελπισμένους της Νομικής. Μια σχεδόν προσβλητική συγκατάβαση, μια ανέξοδη καλοσύνη, μια επίδειξη καλών αισθημάτων, που μας ώθησαν να φορτώσουμε τη δική τους απόφαση, τη δική τους επιλογή, τη δική τους αποφασιστικότητα σε άλλους, σε γνωστούς άγνωστους, σε μηδενιστές εχθρούς της πατρίδας, σε εκμεταλλευτές της δυστυχίας τους, σε συμπαραστάτες καλών προθέσεων μεν, κακής τακτικής δε. Διαλέγετε και παίρνετε…

Καλοπροαίρετη ή, το πιο συνηθισμένο, κακοπροαίρετη, αυτή η στάση υπήρξε γενική. Ο απεργοί πείνας είναι δυστυχείς, πολιτικά ανώριμοι, αγόμενοι και φερόμενοι στην καλύτερη περίπτωση. Στη χειρότερη πιόνια κάποιων σκοτεινών κύκλων προορισμένα να βλάψουν την εικόνα της πατρίδας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είτε μιλάμε για τον Παπουτσή και τη φαντασία του είτε για τους προοδευτικούς και τη θλίψη τους, το γεγονός παραμένει: Καμιά ομάδα γηγενών, αγροτών που κλείνουν δρόμους, μαθητών που κλείνουν σχολεία, εργαζομένων που διαμαρτύρονται με ακραίους τρόπους, δεν αντιμετωπίστηκε με τέτοια ομοφωνία συγκατάβασης –δεν φταίνε αυτοί οι καημένοι, άλλοι τους καθοδηγούν.

Λογικό είναι από 'κεί και πέρα τα ανήλικα να τεθούν υπό επιτροπεία. Και να συμμετάσχουν σ' αυτό το γαϊτανάκι της προστασίας τους -από τον ίδιο τους τον εαυτό!- όχι μόνο οι Φαρισαίοι των Media και της κυβέρνησης, αλλά και δυνάμεις που όντως στέκονταν στο πλευρό τους. Η σημερινή τους στάση δεν βοηθά τον αγώνα τους, παρά δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να επιδιώξει τη κατάργηση του ασύλου, αποφάνθηκε χαρακτηριστικά ο ΣΥΝ για την άρνησή τους να μεταχθούν. Ενώ σύμπασα σχεδόν η αριστερά συμμετείχε στην προσπάθεια μετακόμισης με το ζόρι για να αποφύγουν τη βία της αστυνομίας.

Ε, λοιπόν, μετακινήθηκαν. Και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Οι πανεπιστημιακοί γιατί έμειναν με χέρια καθαρά, ο Παπουτσής γιατί και μόνο με την απειλή βίας τα κατάφερε, οι ασυλο-φύλακες γιατί δεν έγινε η Νομική καταυλισμός, ο Παπανδρέου γιατί συντόνισε από το Νταβός την επιτυχή επιχείρηση και η αριστερά γιατί δεν την πάτησε όπως τον Δεκέμβρη. Εξαιρούμε τον Καρατζαφέρη και τη Ν.Δ. γιατί είναι απασχολημένοι στον καυγά ποιος πρώτος ζήτησε να καταργηθεί το άσυλο. Και τους ανήλικους εξαιρούμε φυσικά, αφού ανακοινώσαμε ήδη ως κηδεμόνες ότι η μετακίνησή τους μέσα στη μαύρη νύχτα ήταν νίκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: