Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Top ten πράγματα που μαθαίνεις για τον στοχασμό από τη λίστα των top 100 στοχαστών

1. Αν και θέλει πολύ στοχασμό για να κρατάς τη χώρα που κυβερνάς σε ομηρεία στο ΔΝΤ (ΓΑΠ, νάμπερ σέβεντι νάιν), ο στοχασμός που προαπαιτείται για να είσαι ο ΓΓ του ΔΝΤ και να χεις τον ΓΑΠ να σου γλύφει τα παπάρια όλη μέρα είναι γεωμετρικά μεγαλύτερος (Στρως-Καν, νάμπερ του, ιτ μάι νταστ ρούκι).
2. Αν και το να είσαι ΓΓ του ΔΝΤ προαπαιτεί πολύ στοχασμό, το να έχεις περιουσία 54 δις δολάρια σχεδιάζοντας λογισμικά στα όρια της σουρεαλιστικής δυσλειτουργικότητας και επιβάλλοντάς τα δια του μονοπωλίου (Μπιλ Γκέιτς, νάμπερ ουάν φορέβερ) είναι ακόμα πιο στοχαστικό.
3. Το να είσαι ο Χένρι Κίσινγκερ έχει μια φυσική αναστοχαστικότητα, ιδιαίτερα όταν έχεις στοχαστεί τόσο σφόδρα πάνω στο λαό της Καμπότζης, του Βιετνάμ, της Χιλής, της Αργεντινής και της Κύπρου ώστε να θεωρείσαι πλέον πρωτεργάτης του διεθνούς αντιπολεμικού ήθους μαζί με τα άλλα γκουντ ολντ μπόιζ του εστάμπλισμεντ  (νάμπερ τουέντι φάιβ).
4. Κάποιος από τους Καντ, Χέγκελ, Μαρξ, Νίτσε, Χάιντεγκερ, Σέλιγκ, Σοπενάουερ, Φόυερμπαχ, Μπένγιαμιν, Αντόρνο, Χορκχάϊμερ θα πρέπει να φύγει απ' την ενδεκάδα γιατί η Άντζελα Μέρκελ είναι νούμερο δέκα στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαθηρίων του στοχασμού. Ο Χάμπερμας θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο ως Ζοζέ Μουρίνιο της νέας γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας.
5. Υπάρχει πρόβλημα όταν η Μαντλίν Ολμπράϊτ έχει κατέβει στο νούμερο 94 της λίστας στοχαστών. Οι βομβαρδισμοί αμάχων δεν είναι πια αυτό που ήταν στα ωραία χρόνια του 90.
6. Αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της αξιοζήλευτης αρμονίας του γάμου του Μπιλ και της Χίλαρι ότι στην διάρκεια του 2010 στοχάστηκαν ακριβώς το ίδιο και βρέθηκαν στην ίδια θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
7. Οι Κουάμε Άντονι Άππια και Μάρθα Νουσμπάουμ έχουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους συναδέλφους τους που τούς θεωρούσαν υπεράνω ιδεολογικής υποψίας για το τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι.
9. Η λίστα των 100 σπουδαιότερων στοχαστών παγκοσμίως είναι ατελής γιατί δεν περιλαμβάνει το τέρας στοχασμού που έφτιαξε τη λίστα. Και τα λεγε ο Μπέρτραντ Ράσελ για τα παράδοξα των συνόλων.
10. Εφεξής, αν τύχει να μας δει κάποιος σκεπτικούς και μας ρωτήσει τι σκεπτόμαστε είναι προτιμότερο να απαντάμε ότι έχουμε απλώς δυσπεψία. Πολύ ανυπόληπτος ο στοχασμός στις μέρες μας. Σχεδόν όσο η "αριστερά."

9 σχόλια:

RDAntonis είπε...

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον πρώτο μήνα για τον οποίο έχουμε πλήρη στατιστικά στοιχεία, δηλαδή τον Δεκέμβρη του 2009 (το σύστημα μέτρησης επισκέψεων εγκαταστάθηκε τον Νοέμβρη του 2009). Σε αυτούς τους 12 μήνες περάσαμε τους 100.000 μοναδικούς επισκέπτες (που σημαίνει, τις 100.000 επισκέψεις με κάθε επισκέπτη να μετριέται ως ένας ανά 24ωρο).

Για ένα μπλογκ μάλλον εχθρικό στις "δημόσιες σχέσεις" και αρκετά ξεροκέφαλο ως προς τις πεποιθήσεις του και τις προτεραιότητές του, αυτό είναι ένα σημαντικό πιστεύω επίτευγμα. Για ένα λόγο, βασικά: αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας δρόμος πέρα απ' την ανώδυνη δημοφιλία και την στείρα αυτο-περιθωριοποίηση. Και η επιβεβαίωση της πίστης μας στο ότι μπορούμε να μιλήσουμε διαφορετικά --σε διαφορετικές συχνότητες και με διαφορετικές απαιτήσεις από ό,τι μας έμαθαν ότι είναι εφικτό σε "μπανανίες"-- είναι κάτι που θέλουμε να μοιραστούμε με όλους όσους εκπαιδεύονται για την κοινωνία που πρέπει να χτιστεί στα συντρίμμια αυτής που θα καταρρεύσει.

Ευχαριστώ τους συνιστολόγους μου Δήμο και Godel, καθώς και τους φίλους (και εχθρούς) που επισκέφθηκαν το ιστολόγιο σ' αυτόν τον ένα χρόνο.

rdDcom είπε...

Λύθηκε το πρόβλημα με τα σχόλια της Λένας; Ή όχι;

rdDcom είπε...

Μόνικα?????!!!!! LOL

stef είπε...

ο Εlliott μου είπε να το στείλω, για απόλαυση και μόνο χωρίς φιλικότητα ή έχθρα. Μας εγκατέλειψε χαμμένος μέσα στα δίπολα, βαρεμένος από τις προσπάθειες όπως φάνηκε.
Εγώ στο στέλνω μόνο με αγάπη και με τα 2 παραπάνω attached.
Ευχαριστήρια που αφήνεις μονίμως τα ίχνη σου, ευχαριστήρια για το ιστολόγιο αυτό το οποίο μοιάζει με εγχειρίδιο για κάθε άτοπο, άδικο και αδιέξοδο εντός της 'μπανανίας' (που δεν αποτυγχάνει ποτέ να πείσει άπαντες πως έχει το πιο όμορφο και αληθινό ΤΡΟΠΙΚΟ περιβάλλον για το είδος) και ευχαριστήρια που σκέφτεσαι και γράφεις με τρελά σωτήριο τρόπο για αυτό το -συνήθως μωβ - πράγμα που ενυπάρχει σε κρανίου τόπους.

http://www.youtube.com/watch?v=IOz71E4n49Y

You're strong, you're stubborn now
In an endless symbolic war
Brave or bored, either/or

Sometimes I ricochet from the past
And at times a future I've already had before
Champion or chore, either/or.

I'll write the pages you rip out
Back in their places again
One day you'll know what you're talking about
I can hardly imagine, but until then I'll be

Filling in these blanks that you create
Every time you win some petty score
Posing as hardcore, oh yeah, either/or

Look at the spin chief, battered and broken
Clutching a plastic rose
We're all in the downpour you carry around for
Trashing a lifestyle you've never known

It's a useful dream that makes
Quite an entertaining show and not much more
Up against and for, either/or

RDAntonis είπε...

Bill και Μόνικα: Ουπς, Ι ντιντ ιτ εγκέν!
Ατταλί: Είναι στην ίδια σελίδα με τον Άππια, κάνεις σκρολ ντάουν.

RDAntonis είπε...

Ευχαριστώ πολύ. Αγαπημένος πάντα ο Έλιοτ Σμιθ.

λ.κ είπε...

ευχαριστώ, έσβησα το cache apo to safari,τώρα δεν βγαίνει το τρομοκρατικό
:-))

λ.κ είπε...

Θυμάσαι όταν σκορπίστηκε* ο αγενής Πάγκαλος από υπεξ, και τον διαδέχτηκε ο γαπ, τους ύμνους της όμορφης Μαντλήν για "αυτό το καλό και ευγενικό παιδί", κι όλα αυτά εν μεσω βομβαρδισμών στη Σερβία αν δεν με απατά τελείως η μνήμη μου.
(έρχεται από μακριά ο γαπ ελπίζω να μην τραβήξει πολύ μακριά-παράφραση γνωστού ύμνου)
*σκορπάω=διώχνω στα ροδίτικα

RDAntonis είπε...

Yep! Πρωτοπαλίκαρο της βομβαρδιστικής αμερικανοσοσιαλδημοκρατίας της ΕΕ ο ΓΑΠούλης. Πληρώνουμε αρκετά αμαρτήματα της δεκαετίας του 90 τώρα.