Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Οι φοιτητές έχουν περικυκλώσει τη βουλή στην Αγγλία


Απ' το Βαθύ Κόκκινο:

Η συμμαχική κυβέρνηση Τόρις-Φιλελευθέρων αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη «ανταρσία» κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σήμερα το απόγευμα, και φοιτητές από όλη τη Βρετανία συγκεντρώνονται στο Λονδίνο για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει αύξηση διδάκτρων από το ποσό των τριών χιλιάδων λιρών ετησίως στις εννέα χιλιάδες λίρες.
Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βουλευτές που δεν θα ακολουθήσουν την επίσημη γραμμή του κόμματός τους.
Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί την κορύφωση εβδομάδων πολιτικής διαίρεσης και φοιτητικών διαδηλώσεων. Η συζήτηση αρχίζει το μεσημέρι της Πέμπτης και το μέγιστο σε πέντε ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία.
Σε «απάντηση» φοιτητές από όλη τη Βρετανία συγκεντρώνονται στο Λονδίνο, σκοπεύοντας να «παραλύσουν» την πρωτεύουσα με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η συμμετοχή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στις αποφάσεις της συμμαχικής κυβέρνησης υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον έχει πλήξει τη δημοτικότητά τους, η οποία έχει πέσει στο 12%, από 22% που ήταν πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαίου.
Οι Φιλελεύθεροι βουλευτές βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, δεδομένου ότι προεκλογικά είχαν δεσμευτεί ότι θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε κίνηση για αύξηση των διδάκτρων. Ο Νικ Κλεγκ, ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης της φοιτητικής οργής, έχει βεβαιώσει ότι όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί από τους κόλπους των Φιλελευθέρων θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Τα πρώτα πολιτικο-θεωρητικά συμπεράσματα για τη φύση της συγκυρίας που προκύπτουν για τους έλληνες αναγνώστες σοβαρών αθηναϊκών εφημερίδων και δωρεάν εντύπων:

α) Η αγγλική ιντελλιγκέντσια μάλλον χρειάζεται επειγόντως ένεση φρέσκιας προοπτικής από Μανδραβέλη, Καλύβα, Δαμιανίδη, Πετρουλάκη και άλλους εξέχοντες illuminati γιατί η νεολαία της παρουσιάζει ελληνικά συμπτώματα χουλιγκανικού κωλοπαιδισμού.
β) Ο Μπάρμπα Μήτσος του Μανδραβέλη πρέπει να μετακόμισε Αγγλία και να διέφθειρε τα εκεί ήθη. Ακούγονται φήμες για κάποιον "Jim the Greek" ότι υποκινεί τους φοιτητές του LSE, του UCL και του King's College. Ψάχνω να επιβεβαιώσω με φίλους εκεί αν ο εν λόγω δηλώνει και απ' τα Γρεβενά.
γ) Είναι προφανείς οι ευθύνες στις αναταραχές του ΚΚ Αγγλίας, το οποίο πρέπει να κηρυχθεί άμεσα εκτός νόμου. Επίσης, μάλλον θα πρέπει να απαγορευτούν οι ταινίες των Ken Loach και Mike Leigh.
δ) Τα εγγλεζάκια είναι ζηλιάρικα. Μη δουν καμμιά άλλη χώρα να έχει Δεκέμβρη, σκυλιάζουνε και θέλουνε και αυτά.*
ε) Δυστυχώς, 500 χρόνια αποικιοκρατίας έχουν αφήσει άσχημα κατάλοιπα ωχαδερφισμού, εγωκεντρισμού, ανευθυνότητας, εφηβικότητας και ανωριμότητας στην νοοτροπία του μέσου Άγγλου. Αλλά δεν φταίει κανας άλλος, ο Κρόμγουελ φταίει. Διότι αν μετά το 1650 αντί να υποτάξουν οι Εγγλέζοι τους Ιρλανδούς υπέτασσαν οι Ιρλανδοί τους Εγγλέζους, .....................................[συμπληρώστε νέα αγαπημένη φιλελεύθερη θεωρία για το πώς διάολο εξηγείται ό,τι συμβαίνει στον κόσμο με βάση τη σύμφυση λογιστικών, ερασιτεχνικής ιστοριογραφίας (κυρίως μέσω ανάγνωσης Σεραφίνο, Μπλεκ και άλμπουμ με αυτοκόλλητα της Panini) και δημιουργικής εθνογραφίας. Οι νεοφιλελεύθεροι του buzz αποκλείονται απ' το διαγωνισμό γιατί αυτά τα παίζουν στα δάχτυλα και δεν θα ναι δίκαιο να επιτραπεί η συμμετοχή τους για τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους].

*UPDATE: Καλά, μέχρι και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Τραφάλγκαρ κάψατε βρε άθλιοι μιμητιστές;  Πού είναι ένας Dr.  Eustace Hut να βάλει τα πράγματα στη θέση τους;

35 σχόλια:

rdDcom είπε...

Υπουργός Εκπαίδευσης:
«admire the bravery & professionalism of the police»
«confusion & anxiety/ «minority» turned to violence / we are on the side of the young people» «giving a fair deal to young people»

Υπάρχουν τραυματίες από φοιτητές - οι αστυνομικοί παίζουν τις χιονάτες [οι αριθμοί των «τραυματιών» αστυνομικών περιλαμβάνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς (αν παραπατήσει κάποιος, είναι «τραυματισμός», αν γρατσουνιστεί στο χέρι είναι «τραυματισμός» [πριν από δυο χρόνια, σε διαδήλωση κάποιον αστυνομικό τον τσίμπησε μια μέλισσα, και περιελήφθηκε στους «τραυματίες», καμία συμπάθεια για τους «επαγγελματίες» του ΜΕΤ])]

rdDcom είπε...

ερασιχτεχνικής---> ερασιτεχνικής

rdDcom είπε...

Life feed (με απόλυτα «αντικειμενικό σχολιασμό» των γεγονότων - εγκληματίες, βίας, μειοψηφία, τραυματίες-ήρωες αστυνομικοί, κ.λπ) εδώ:

http://wwitv.com/tv_channels/b5791.htm

rdDcom είπε...

Θέλει Microsoft silverlight - στο Firefox
Και σάουντρακ:

http://www.youtube.com/watch?v=7aItpjF5vXc&feature=related

grsail είπε...

Όμως, παρ' όλα αυτά, το νομοσχέδιο πέρασε ... αυτό δεν είναι που μετράει; Η βαθύτατη απάθεια τπυ μεγάλου μέρους των πολιτών και η παντελής αναποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων (βλ. Ελλάδα,Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία ...) εξελίσσεται σε δυσεπίλυτο και δυσεξήγητο φαινόμενο.
Οι συνεχείς αναποτελεσματικές κινήσεις κυριολεκτικά θα εξαφανίζουν κάθε προοδευτική πνοή στην Ευρώπη διασπείροντας την ηττοπάθεια.

rdDcom είπε...

Ο «σοβαρὀς» τραυματίας αστυνομικός έσπασε το χέρι του, (όχι του έσπασαν το χέρι, «έσπασε»το χέρι του).

Για αιμόφυρτους φοιτητές κουβέντα (21 τραυματίες, ίσως σοβαρά ίσως όχι ποιος ενδιαφέρεται).

rdDcom είπε...

Η περιοχή έξω από το Υπουργείο Οικονομικών θεωρείται ως «χώρος εγκλήματος», ουδείς επιτρέπεται να φύγει.

rdDcom είπε...

«Η συμμετοχή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στις αποφάσεις της συμμαχικής κυβέρνησης έχει πλήξει τη δημοτικότητά τους, η οποία έχει πέσει στο 12%, από 22% που ήταν πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαίου.»

Σύμφωνα με πιο πρόσφατη σφυγμομέτρηση ήταν 8%!

rdDcom είπε...

Το καλύτερο σχόλιο στο «αντικειμενικό» BBC - «η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί· όταν του χρόνου το ΦΠΑ ανέβει και οι περικοπές θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές, θα πρέπει να έχουμε απαγορεύσεις διαδηλώσεων».

rdDcom είπε...

Στο BBC επίσης «ανησυχία για την ασφάλεια των Christmas shoppers»

Sraosha είπε...

Νταξ, κολοσσιαίο ποστ.

rdDcom είπε...

Από δω και στο εξής, στα νέα θα αρχίσει το loop, οπότε εδώ τελειώνει το «ενημερωτικό δελτίο» από τα καθεστωτικά.

rdDcom είπε...

Για Μπάρκλεϊ, Φθινόπωρο 2009 (κυρώσεις φοιτητών λόγω συμμετοχών σε καταλήψεις)
[δεύτερο κείμενο συνέντευξη της Μπάτλερ, το πρώτο περιγράφει πώς οι πανεπιστημιακές αρχές αντιλαμβάνονται «due process of law» (η μη αναδρομικότητα δεν φαίνεται να ισχύει, περίεργες «ποινές» [συγγραφή «αναμορφωτικών» δοκιμίων])]
http://www.reclamationsjournal.org/issue03_procedural_violations.htm
http://www.reclamationsjournal.org/issue03_judith_butler.htm

RDAntonis είπε...

Του Constantine Jimjim (Μητσο-τάκη) ήταν το σχόλιο;

rdDcom είπε...

Το άκουσα από το άλλο δωμάτιο, το όνομα ήταν Connors, δε νομίζω ότι ήταν πολιτικός, μάλλον αναλυτής ---

--- Είδα τη μετάφραση Μπαντιού, που να μην την έβλεπα [affect γίνεται έννοια, ότι δεν μας βγαίνει το αλλάζουμε, ο Νόσφυ αναδημοσιεύει, ο Ομοφοβικός υπογράφει ως ομοφοβικός, εγώ είμαι το αυτοποιηθέν βακτήριο - κάποια Σαββίνα ωρύεται, τάχα κατηγορώ τον Μηλιό για φασισμό («αριστερά» αγόρια και διανοητές, είστε πολύ μπροστά στην Ελλάδα και εις ανώτερα)-]

RDAntonis είπε...

Α, ωραία, ο Αλαίν θα περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο, μετα-επίπεδο μη σου πω :-)

rdDcom είπε...

Δωράκι (από τη Νίνα Π.)

http://3.bp.blogspot.com/_6mGHoKxDQK8/TQFWQBlHmsI/AAAAAAAAA5M/lfLklKMl28E/s1600/PC097294.JPG

rdDcom είπε...

Screw Debt:

http://www.metamute.org/en/news_and_analysis/screw_down_the_debt_neoliberalism_and_the_politics_of_austerity

rdDcom είπε...

Περίπου από 20min αν βαριέστε:
Φουκό για τον Νεοφιλελευθερισμό (όπως είχα αναφέρει παλιότερα)

http://backdoorbroadcasting.net/2010/12/miguel-de-beistegui-%E2%80%93-from-neoliberal-governmentality-to-the-government-of-self-and-others/

rdDcom είπε...

Νίνα Πάουερ (εικόνες)

http://infinitethought.cinestatic.com/index.php/site/todays_protest_no_captions/

rdDcom είπε...

Σφαιρική ενημέρωση
http://www.guardian.co.uk/education/blog/2010/dec/09/student-protests-live-coverage

rdDcom είπε...

Οι «ήρωες» επαγγελματίες

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/205527230.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1291941342&Signature=IfdGuZpET%2Fbk3SEG6byBlftVtPY%3D

RDAntonis είπε...

Η βασιλική λιμουζίνα δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου, καθώς πήγαιναν σε ένα θέατρο. Η μαύρη Rolls Royce χτυπήθηκε με διάφορα αντικείμενα, ενώ οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τα τζάμια και πέταξαν λευκή μπογιά στο αυτοκίνητο.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα να κοιτάζουν σοκαρισμένοι τους φοιτητές που χτυπούν τη λιμουζίνα.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το αυτοκίνητο της Αυτού Μεγαλειότητος δέχθηκε επίθεση καθώς πήγαιναν στο London Palladium. Οι υψηλότατοι δεν τραυματίσθηκαν» δήλωσε εκπρόσωπος του Κλάρενς Χάους.

Ούτε την Καμίλα δεν σέβεστε! What is the world coming to?

exiled είπε...

To a better place.

RDAntonis είπε...

Αντεκτίμητο ενσταντανέ, απ' το Η Ζωή στο Σαλόνι: http://izoistosaloni.files.wordpress.com/2010/12/ap_prince_charles_camilla_car_protest_ss_101209_ssh.jpg?w=480&h=371

rdDcom είπε...

«Off with their head»:

http://www.youtube.com/v/klSGiFqTv4Q

RDAntonis είπε...

20 χρονών παιδί ο Meadows, φοιτητής φιλοσοφίας στο Middlesex. Προπτυχιακός δηλαδή στη σχολή όπου διαλύθηκε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα και έφυγαν οι Osborne και Hallward (που αναφέρεται ως παρών εκεί μαζί με την Power). Being and event and a truncheon to the head.

RDAntonis είπε...

Έβαλα παράπλευρο λινκ στο mygranma. Είδα και τα σχόλια στο LG700. Η θέση μας είναι σαφής, θεωρώ, όπως και σαφές είναι το γιατί δεν δεχόμαστε ένα επιχείρημα του είδους ότι φετιχοποιούμε την ιδεολογική καθαρότητα απέναντι στην πραγματικότητα (που σε αντίστιξη συνάγω ότι είναι "βρώμικη" και χρήζει αντιστοίχως βρώμικων συμβιβασμών;). Εις απάντησιν λοιπόν μια ερώτηση: Αν η φετιχοποίηση της ιδεολογικής καθαρότητας είναι "αριστερισμός", η υποστασιοποίηση της "πραγματικότητας" --δηλαδή της κυρίαρχης κατάστασης πραγμάτων όπως αυτή υπαγορεύεται από την εδραιωμένη αστική εξουσία-- τι είναι άλλο από αποστασία;

Γιατί είναι το πρόβλημα η δική μας "καθαρότητα" και όχι η δική σας (του οπορτουνιστικού, ψευδο-διεθνιστικού μπλοκ) ξεκάθαρα δεδηλωμένη αποστασία λοιπόν;

rdDcom είπε...

Πρόσεξε ότι το «περιστατικό» χαρακτηρίζεται ως «ισχυρισμός υπό διερεύνηση», αλλά η «επίθεση» στο «ψυχικά» τραυματισμένο πριγκιπικό ζεύγος αναπαράγεται ως η αλήθεια που συμπυκνώνει τα γεγονότα. - και δες πιο πάνω την περιγραφή στα αγγλικά για την τακτική του ΜΕΤ (ψέματα το ένα πίσω από το άλλο) -

Ο ζουρωτήρης στο μεταξύ όπως είδα, δεν είδε, δεν άκουσε, τίποτε - Διαδηλώσεις ποιες διαδηλώσεις; - Μακάριοι οι νεοφιλελεύθεροι τω πνεύματι ότι αυτών εστί η μαλακία των ουρανών.

TheHeretic είπε...

Α μπα; Απαγορεύσεις διαδηλώσεων; Τι λε ρε... Ζηλέψανε τη δόξα του Εθνικού μας Γυψαδόρου οι cupo'teaδες; Ή άρχισαν το BAWWWWW επειδή έκλασαν λίγες μέντες ο Κάρολος και η Καμήλα;

Πάντως εγώ νομίζω ότι τα κεφάλια των μελών όλων των βασιλικών οικογενειών είναι μόνο για να παίζει κανείς ποδόσφαιρο μ'αυτά.

TheHeretic είπε...

Θέλει πολύ επαγγελματισμό να ξυλοφορτώνεις φοιτητές. Είναι βλέπεις δύσκολη δουλειά, που χρειάζεται μέθοδο κι επιστημοσύνη.

rdDcom είπε...

Αντώνη, δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ άκρη με αυτούς. Όταν έγραψα για θεσμολατρεία, εννοούσα ότι οι «θεσμοί» χαρακτηρίζονται πάντα από μια αδράνεια, όταν για 15 χρόνια το καθεστώς της ΕΕ εκτρέπεται αργά και σταθερά σε φασίζουσες κατευθύνσεις, και έρχεσαι τώρα να μας πεις ότι πρέπει να «αναχαιτίσουμε», να προλάβουμε, σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εκτροπή, να «σώσουμε» ό,τι μπορούμε τέλος πάντων (υποθέτω ψηφίζοντας τα φυντάνια τους ως Ευρωβουλευτές) είτε είσαι παντελώς ηλίθιος ή έχεις μεγάλο θράσος.

rdDcom είπε...

Πρόσεξε ο σχολιαστής αναφερόταν σε banning orders στην περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο. Άφηνε όμως ανοιχτό το ενδεχομένο διαδηλώσεων στα προάστια (πχ στο Ρίσμοντ, λέω εγώ, ή στου διαόλου τη μάνα).

Αλλά αυτά είναι αποπροσανατολισμοί, όλες οι διαδηλώσεις εδώ παίρνουν «φύλλο πορείας» μετά από άδεια της αστυνομίας. Τον τελευταίο χρόνο το ΜΕΤ το παίζει πονηρά, ακολουθήστε την «πορεία», αλλά εμείς οι έξυπνοι θα σπάσουμε τη διαδήλωση, θα αποκλείσουμε κόσμο για 9 ώρες, θα αφήσουμε ανεπαρκή χώρο με «υποτιθέμενα έργα» (κι ένα εγκαταλειμμένο φορτηγάκι for you pleasure), κι ότι άλλο φανταστείς.

rdDcom είπε...

http://www.facebook.com/pages/250000-People-Say-We-are-Alfie-Meadows/183667471649776
http://www.facebook.com/pages/Justice-for-Alfie-Meadows/137723072947484
http://london.indymedia.org/articles/6646

Waste είπε...

ROFL ROFL ROFLOL