Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Ο αφορισμός της ημέρας

Ψοφοδεής ρασιοναλισμός: Ό,τι απομένει απ' την αριστερά ως φορέα "μεταρρύθμισης" όταν η πρωτοβουλία μεταρρυθμιστικών κινήσεων περνά εξ ολοκλήρου στα χέρια της Παλινόρθωσης της κοινωνίας φεουδαρχικών προνομίων.

27 σχόλια:

Οδυσσέας Στεριανός είπε...

Τί ακριβώς σημαίνει "ψοφοειδής"; Εννοείτε, μήπως, ψοφοδεής; Ή πρόκειται για σολοικισμό που παραπέμπει στο ψοφίμι;

RDAntonis είπε...

"Ψοφοειδής" σημαίνει ότι χρειαζόμουν ύπνο:-)
Ευχαριστώ για την υπόδειξη του λάθους.

rdDcom είπε...

Εμένα μ' άρεσε το ψοφο-ειδής, μου δημιούργησε συνειρμούς του τύπου «κακό ψόφο».

RDAntonis είπε...

Lol!!
Απόδειξη του ότι όταν νυστάζεις πολύ, αρχίζει και μιλά το ασυνείδητο!!

RDAntonis είπε...

Και το ανέκδοτο της ημέρας, courtesy e-rooster:

http://e-rooster.gr/09/2006/317

rdDcom είπε...

Για σύγκριση με τις σαχλαμάρες των brain-damaged:

http://www.opendemocracy.net/ourkingdom/brian-landers/fairness-and-cost-of-life-for-poor-in-britain

Τελευταία φορά που κοίταξα ο «μέσος» [median και average διαφέρουν] μισθός ήταν 14000 (προ φόρων, κ.λπ).

omadeon είπε...

Πράγματι, είναι για γέλια....
Το διάβασα το άρθρο, αλλά... το ΠΙΟ πολύ γέλιο είναι πάνω δεξιά στο site, όπου στήθηκε slide-show με τη... Θάτσερ, τον Φρίντμαν και ΟΛΟ το κακο συναπάντημα, ενώ ένα κεράκι λίγο πιο αριστερά από αυτά με την επιγραφή "ως εδώ" φέρει το ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ αποτύπωμα της... Ντόρας! χεχε

RDAntonis είπε...

Το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι δημοσιεύτηκε από τον Μάη του 2010 στο μπλογκ του Νοσφεράτου ως περιεχόμενο επιστολής στον ίδιο. Δεν είναι πρόσφατο: http://nosferatos.blogspot.com/2010_05_01_archive.html

rdDcom είπε...

Κάνε σε παρακαλώ ένα edit αφαιρώντας τους χαρακτηρισμούς με ***, για παράδειγμα άντε και γ**, κ.λπ. να μην μας κυνηγάν οι οπαδοί του Χίλφερντινγκ.

rdDcom είπε...

Είδες το σημείωμα για τη θεωρία της κρίσης που σου έστειλα; Η ανάλυση Μ. είναι από Μπαλιμπάρ [Να δω το επόμενο που θα μας πουν οι φωστήρες από το Συν είναι ότι πρέπει να ευχαριστούμε την Μέρκελ για ένα «μερικώς υποτιμημένο» ευρώ-τι αγώνες και ταξική πάλη, η Μέρκελ δουλεύει για τον ΣΥΝ].

RDAntonis είπε...

Αυτό είναι το άλλο θέμα, όντως. Εδώ μέσα δεν βρίζουμε. Προσπαθούμε πάντα να εκφράζουμε το θυμό μας δημιουργικά:-)

TheHeretic είπε...

Αντώνη, ήρθε η ώρα να ξεμπροστιαστούν κανονικότατα Λαπατσιώρας και Νοσφεράτος.

omadeon είπε...

Υ.Γ. ΠΩΣ λέει ότι "δεν κάθησε να ελέγξει τη μετάφραση". Αφού ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ τότε τη μετάφραση την ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΜΕΣΩΣ και ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ (πρόκειται για ΟΜΙΛΙΑ, για απαντήσεις ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ σε σύντομη συνέντευξη...)

Αυτές οι ΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ του μεγκα-Λαπά δείχνουν [1] είτε ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΓΓΛΙΚΑ, είτε [2] ότι ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΑΣΠΗ στο μεταφραστή (εμένα) αλλά... ΔΕΝ τολμάει και το αφήνει αιωρούμενο "σαν ενδεχόμενο΄'...

RDAntonis είπε...

Η δική μου αίσθηση είναι ότι οι διαχωριστικές γραμμές έχουν ήδη τεθεί σε σημαντικό βαθμό, τόσο στην μπλογκόσφαιρα, όσο και εκτός. Δεν νομίζω να μπερδεύει κανείς τις θέσεις των δύο πλευρών μεταξύ τους.

RDAntonis είπε...

Δήμο, αν απευθύνεσαι σε μένα, δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι με σημείωμα που μου έστειλες. Διευκρίνισε αν θέλεις. Είμαι λίγο under the snow με γραπτά τελευταία.

rdDcom είπε...

Για την υπερσυσσώρευση (αν δεν το διάβασες, όποτε μπορέσεις).

rdDcom είπε...

Omadeon θα διαγράψω το σχόλιο και το αναρτήσω μετά από edit στο τέλος, το disqus κόλλησε.

rdDcom είπε...

«α) κραυγές ενάντια στους «οικονομικούς τρομοκράτες» που θέλουμε να τις ακούσουμε, γιατί ακούγονται ριζοσπαστικά»

Αυτό άραγε ισχύει και για τον ντοκουμενταρίστα που πήρε σβάρνα τις επαρχιακές αίθουσες; Του ίδιου χώρου δεν είναι;

rdDcom είπε...

Εδώ έχει -1, ίσως χιονίσει αύριο - στα περίχωρα χιόνισε.

RDAntonis είπε...

ΟΚ, του Μηλιού το αγγλόφωνο εννοείς μάλλον. Όχι, δεν έχω προλάβει ακόμα.

rdDcom είπε...

http://www.humaniteinenglish.com/spip.php?article1655
«This austerity cure will come on top of those that were administered between 2008 and 2009, which resulted in salary cuts that ranged from 5 to 15%, a 5% reduction of family allowances and unemployment benefits, a rise in the income tax (over two billion euro) and in petrol and gas taxes. To these measures were added a 3,5-billion-euro package of budgetary cuts in January 2009, then an extra 4 billion euro cut in July 2009, both of which resulted in the loss of 120,000 public jobs out of a total of 320,000!

Gone are the days of the “Celtic Tiger”, so called by virtue of its yearly GDP growth (which averaged 7%between 2000 and 2009), when powered by the expansion of its real estate market and a domestic demand that were fired by easy access to bank loans, but which eventually led to an epidemic of excessive household debts. So when Ireland in its turn was hit by the financial crisis, the fall was brutal indeed: between 2008 and 2010 the GDP fell by 13%, direct investments by 52%, consumption by 15%, while the unemployment rate rose from 5% in 2008 to 14% in 2010. »

rdDcom είπε...

http://www.humaniteinenglish.com/spip.php?article1654

How Ireland, with the EU’s blessing, had so far believed that a fierce and shameless social and fiscal dumping would ensure its development.

TheHeretic είπε...

Πρόσεξα το εξής:

Ο Keiser (που κανείς δεν ισχυρίζεται ότι είναι αριστερός) απορρίπτει εντελώς το ναζιστικό concept της συλλογικής ευθύνης, λέγοντας απερίφραστα ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία ευθύνη να πληρώσει για τις απάτες του Σημίτη και της Goldman Sachs. Έρχονται τώρα οι Νοσφεράτος και Λαπατσιώρας και λένε πως η απόρριψη αυτής της ναζιστικής ιδέας αποτελεί απόδειξη "σύγχυσης". Αυτό και μόνο θα μπορούσε να αποτελέσει επαρκέστατο λόγο απόρριψης της "απάντησης" του Λαπατσιώρα.

Πάμε παρακάτω, γιατί οι Λαπατσιώρας και Νοσφεράτος βάλθηκαν να μας τρελάνουν εντελώς...

Η συλλογική ευθύνη (τιμωρώ έναν ολόκληρο λαό για τις παρανομίες ή για τα εγκλήματα μεμονωμένων ατόμων) είναι βέβαια μία από τις ιδέες στις οποίες στηρίζεται ο ναζισμός. Είναι όμως και concept του νεοφιλελευθερισμού, καθώς τα σπασμένα των τραπεζών και των διαφόρων λαμόγιων των κυβερνήσεων (τις οποίες ο Λαπατσιώρας βγάζει λάδι στην "κριτική" του κατά του Keiser και του Omadeon) καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι! Κατά τα άλλα βέβαια, Λαπατσιώρας και Νοσφεράτος απορρίπτουν και καταγγέλλουν το νεοφιλελευθερισμό... Και καταγγέλλουν τον κακό καπιταλισμό, αλλά θεωρούν απαράδεκτο να μιλά κανείς για οικονομική τρομοκρατία, παρ'όλο που (α) η οικονομική τρομοκρατία ανήκει στις πρακτικές που εφαρμόζει ο κακός καπιταλισμός, (β) υπάρχουν τεκμηριωμένες αναφορές σ'αυτήν. Απλά, οι "αριστεροί" τύπου Λαπατσιώρα και Νοσφεράτου, επειδή ακριβώς γνωρίζουν πως το να μιλά κανείς συγκεκριμένα αφυπνίζει, ενώ οι αοριστολογίες και οι γενικολογίες αποκοιμίζουν (και διατηρούν τα προβατάκια στο μαντρί), ξιφουλκούν εναντίον όποιου μιλά συγκεκριμένα και απειλήσει τη βόλεψή τους.

rdDcom είπε...

Χαρά στο κουράγιο σου που ασχολείσαι ακόμα με τον ξεμωραμένο Nox-ious. Μην ανησυχείς για τις «αναλύσεις», οι οικονομολόγοι του ΣΥΝ έχουν το knack να διαψεύδονται εντός δύο-τριών μηνών (θυμάσαι τον Καλλ* που «απαντούσε» στην πρόταση Καζάκη ότι «ούτε» ο Παπανδρέου δεν προτείνει δεκαετή «λιτότητα» (για παραγωγική ανασυγκρότηση, κ.λπ). Είναι για κλάματα.

RDAntonis είπε...

"Απλά, οι "αριστεροί" τύπου Λαπατσιώρα και Νοσφεράτου, επειδή ακριβώς γνωρίζουν πως το να μιλά κανείς συγκεκριμένα αφυπνίζει, ενώ οι αοριστολογίες και οι γενικολογίες αποκοιμίζουν (και διατηρούν τα προβατάκια στο μαντρί), ξιφουλκούν εναντίον όποιου μιλά συγκεκριμένα και απειλήσει τη βόλεψή τους."

Ποιος Λαπατσιώρας και ποιος Νοσφεράτος! Εγώ είμαι φαν του Rakis, του πρώτου ανθρώπου στον κόσμο που κατάφερε να γράψει με καθαρό κοπανιστό αέρα:

"Από τη μια έχουμε μία πρόταση τύπου Καζάκη που παραπέμπει στην αναπαράσταση της απέθαντης μεγάλης ιδέας. Από την άλλη, αναλύσεις τύπου Μηλιού στον αντίποδα του ελληνοκεντρισμού, αναπαράγουν το φαντασιακό ενός δυτικισμού.
Πόσο μπορεί η Ελλάδα να καταλάβει αυτές τις δύο αυταπάτες και αναδεικνύοντας τη δική της ουσία να κάνει ένα βήμα, όχι στο μοντέρνο αλλά στη νεωτερικότητα;
Μιλώ για μιαν ουσία που σιωπηρά μας καλεί για μία επι-στροφή στο τίποτα.
Το μηδέν μηδενίζει έλεγε ο Χάιντεγγερ, επικαλούμενος τη φωνή του Μηδενός που η ανταπόκρισή μας σε αυτό θα έφερνε στην επιφάνεια όχι ένα μύθο ούτε μια ιδεολογία αλλά έναν ποιητικό λόγο. Η δημιουργική ποιητική σκέψη ενάντια σε φαντασιακές προβολές.
Ο Έλληνας σήμερα μπορεί να είναι δυσαρεστημένος και οργισμένος αλλά αυτό δεν οδηγεί απαραίτητα σε μια αγωνία που να αποβλέπει στο οικουμενικό. Ζει σε μία αποπροσανατολιστική πολλαπλότητα χωρίς να σκέφτεται την ενοποίηση αυτής της πολλαπλότητας.
Κατά πρώτον χρειάζεται το ξεπέρασμα καθημερινών αναπαραστάσεων που εμμένουν στην πρόσκαιρη φιληδονία και το πέρασμα στο κατώφλι μιας οικουμενικότητας."

Ο ευρών τι σημαίνει το παραπάνω για οποιονδήποτε άνθρωπο ζει σε κάτι που προσομοιάζει στην πραγματικότητα κερδίζει ένα τηγάνι που τηγανίζει το μηδέν που μηδενίζει.

CraftyChinstrap είπε...

Συγγνώμη, από το postmodernism generator βγήκε αυτό το κείμενο;

omadeon είπε...

O Rakis είναι... θεός!
Διεκδικώ το ΤΗΓΑΝΙ μου τώρα...
...διότι ΑΠΟΚΡΥΠΟΓΡΑΦΗΣΑ το ευρύτερο φαινόμενο στο οποίο εντάσσεται η Τεχνητή Νοημοσύνη του (χεχε)
http://omadeon.wordpress.com/2010/11/28/lapatsioras-against-max-keiser/#comment-43623
(απλά ο Ράκις τόχει.. παρακάνει
και θα... χαλάσει ΚΑΙ το τηγάνι...)

[.........]
Επειδή κάθε Νους επεξεργάζεται τα δεδομένα ΠΑΝΤΑ ξεκινώντας από το πιο επιφανειακό επίπεδο (σημαίνοντος), και μετά πηγαίνοντας στα πιο πολύπλοκα (στα οποία όμως καταβάλλει και ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ προσπάθεια), υπάρχει δυνατότητα να “μαγευτεί ταχυδακτυλουργικά”, με το να εμπλακεί σε αρκετά πολύπλοκα μηνύματα που στρέφουν αλλού την προσοχή από ΠΙΟ επιφανειακά επίπεδα ιδεολογικού σημαίνοντος, τα οποία όμως “προγραμματίζουν” την αντίληψη πολύ πιο ανεξίτηλα.

ΤΙ κάνει ένας… ταχυδακτυλουργός για να μαγέψει το κοινό του?
- ΠΑΝΤΑ στρέφει την προσοχή σε κάτι πιο πολύπλοκο (από αυτό που κάνει).
Η προσοχή του κοινού στρέφεται σε αυτό το (φανερό) πολύπλοκο και έτσι… ΧΑΝΕΙ την αντίληψη του ΠΙΟ απλού (κρυμμένου) “κόλπου” (π.χ. να βγάζει από το μανίκι ένα κρυμμένο χαρτί).
[..........]