Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ο αφορισμός της ημέρας

Στην Ελλάδα, η ταμπέλα "αριστερά" έχει πλέον τον ίδιο ακριβώς ρόλο --και την ίδια ερμηνευτική αξία-- με τις πράσινες συσκευασίες προϊόντων στο σουπερμάρκετ: είναι μια τεχνική σημειωτικής χειραγώγησης δια της οποίας ένα συχνά τοξικό και ανθυγιεινό περιεχόμενο μεταμορφώνεται μαγικά στο αντίθετό του. Για αυτό και η μοίρα της μοιάζει πολύ με την μοίρα των προϊόντων στα ράφια των σουπερμάρκετ: δεν υπάρχει πλέον μη "οικολογικά" πλασαρισμένο προϊόν, που σημαίνει ότι η ίδια η αρχή διάκρισης έχει καταλήξει να υπονομεύει κάθε διάκριση. 

Μπροστά σε μια αριστερά που δεν είναι πουθενά ακριβώς στον βαθμό που είναι παντού --έτσι που όλοι, από τον πρωθυπουργό ως τον Στρως Καν μπορούν να μιλούν με συμπάθεια και θέρμη για την "αριστερά" και ως "αριστεροί" (ποτέ δεν εμφανίστηκαν τόσοι πολλοί "αριστεροί" όσο στην εποχή της ωμής Παλινόρθωσης του εργασιακού μεσαίωνα)-- η απάντηση είναι: "Προς Θεού, λιγότερη αριστερά! Δεν θα αντέξουμε άλλο τόση πολλή αριστερά! Θα πάρουμε κάτι σε στοιχειώδη πολιτική ειλικρίνεια!"

2 σχόλια:

Nikolas είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=FkRIhS7YWAM

Βλ. απο το τέταρτο λεπτό και μετά...θα εμπλουτίσει τον αφορισμό.

omadeon είπε...

Αβάδιστος αριστερός, συνταξιούχος πρώην πολιτικός, ζητείται για διευθυντική θέση από μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, Τμήμα Απολύσεων. Καλοί, ευγενικοί τρόποι απαραίτητοι. Θα προτιμηθούν κάτοχοι Μάστερ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Αντικείμενο εργασίας: Κοινοποιήσεις απολύσεων, κατάρτιση σχεδίου μείωσης προσωπικού και αποδοχών.