Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους! Η Ευρωαριστερά δικαιώνεται!


Από το ιστολόγιο Επισκίασις, μια αδιασταύρωτη ακόμα, αλλά οπωσδήποτε ενδιαφέρουσα είδηση:

Ευρωπαίοι “χωροφύλακες” στην Ελλάδα για τις διαδηλώσεις!
H ειδική ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, EUROGENDFOR (EUROpean GENDarmerie FORce) έρχεται σύντομα στην Ελλάδα για να κατευνάσει τις λαϊκές αναταραχές και τα φαινόμενα εξέγερσης που συνοδεύουν τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα στρατό που έχουν στη διάθεσή τους τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να φανεί ότι στα φαινόμενα καταστολής της εξεγέρσεων δεν αναμειγνύεται ο δικός τους στρατός, αλλά ευρωπαϊκές δυνάμεις άμεσης επέμβασης.

Προς το παρόν έχει αναλάβει δράση στην Ελλάδα η ναυτική της δύναμη περιπολώντας τα σύνορά μας στην περιοχή του Αιγαίου. Δεν έχουν βρεθεί όμως ακόμα ο κατάλληλος χώρος, όπου θα στεγάζεται τόσο η ναυτική αποστολή που θα συντονίζει τις ενέργειες, όσο και ο εξοπλισμός της. Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής αποτελείται από 5 κράτη μέλη της Ε.Ε. – Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ρουμανία, ενώ το ηγετικό της Επιτελείο έχει τη βάση του στην πόλη Βιτσέντζα (Vincenza) της Ιταλίας.

Η είδηση για την αποστολή του μηχανισμού στην Ελλάδα αναρτήθηκε αρχικά, το Μάρτιο του 2010, από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Kopp Verlag. Όπως σημειώνει ο Γερμανός αρθρογράφος, Udo Ulfkotte: «Την ώρα που οι Γερμανοί προτείνουν στους Έλληνες να ξυπνούν νωρίτερα και να δουλεύουν περισσότερο για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, στους ελληνικούς δρόμους συσσωρεύεται η οργή. Και έτσι στις Βρυξέλλες αρχίζουν όλες οι προετοιμασίες της κινητοποιήσεως, για πρώτη φορά, ενός ειδικού σώματος της Ε.Ε. για την καταστολή των αναταραχών».

Ο ευρω-στρατός είναι εφοδιασμένος με αρμοδιότητες Μυστικών Υπηρεσιών και συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαϊκούς στρατούς για την εγγύηση και εξασφάλιση «της ασφάλειας στις ευρωπαϊκές περιοχές όπου υπάρχουν κρίσιμες καταστάσεις».

«Για την στρατηγική κινητοποιήσεως αποφασίζει ένα πολεμικό συμβούλιο υπό μορφή υπουργικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τούς υπουργούς Αμύνης και Ασφαλείας των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών κρατών», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Μόλις το “υπουργικό επιτελείο κρίσεων” υποδείξει πού υπάρχει κρίση, το ειδικό σώμα μπορεί άμεσα να προχωρήσει στην καταπολέμηση αναταραχών, ανταρσιών και μεγάλων, πολιτικών διαδηλώσεων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αμύνης εκθείασε την EUROGENDFOR στην ιστοσελίδα του με τις εξής λέξεις: «Αστυνομία ή Στρατός; Μία Ευρωπαϊκή Μεραρχία υπόσχεται την λύση».

Όλο και περισσότερα κράτη-μέλη της Ε.Ε. εισέρχονται στη EUROGENDFOR, αν είναι πολλοί ακόμα αυτοί που αγνοούν την ύπαρξη και τη λειτουργία της.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε και τη σχετική ιστοσελίδα όπου αναδημοσιεύεται ολόκληρο το γερμανικό κείμενο:


και αυτό είναι το επίσημο site της Eurogenfor (European Gendarmerie Force)

3 σχόλια:

rdDcom είπε...

http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/free_movement_of_persons_asylum_immigration/l14124_en.htm

http://frontexwatch.wordpress.com/2007/04/30/ep-sets-up-rapid-border-intervention-teams-rabit/

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=216888

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής ... ζήτησε την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.

«After receiving a request from a Member State, the Executive Director of the European Agency for the Management of Operational Cooperation at the External Borders (Frontex) takes the decision on the deployment of one or more rapid border intervention teams as soon as possible and no later than five working days from the date on which the request is received.»

Cr33396 είπε...

Ανήκω κι εγώ σε αυτούς τους "περισσότερους" που "αγνοούν την ύπαρξη και τη λειτουργία" της υπηρεσίας αυτής.
Ωστόσο, γνωρίζω καλά την ύπαρξη και τη λειτουργία του Frontex, και μπορώ να σας πληροφορήσω ότι είναι αυτός, και όχι κάποια EUROGENDFOR, που "έχει αναλάβει δράση στην Ελλάδα η ναυτική της δύναμη περιπολώντας τα σύνορά μας στην περιοχή του Αιγαίου".
Ο Frontex είναι ένας οργανισμός της ΕΕ που δεν έχει καμία σχέση με χωροφυλακή και καταστολή ταραχών, αλλά δημιουργήθηκε για την προστασία των εξωτερικών συνόρων (FRONTières EXtérieures) της ένωσης από την "παράνομη μετανάστευση".

RDAntonis είπε...

Ευχαριστούμε για την επισήμανση. Είναι γνωστή η Frontex, αναρωτιέμαι αν το άρθρο έχει κατά νου αυτή και όχι κάτι άλλο.