Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Νέα βιβλία 1/6/2010

Σκέφτηκα να αρχίσω να ποστάρω πότε-πότε για καινούργιες κυκλοφορίες που μου τράβηξαν την προσοχή. Από ό,τι είδα απ' τον τελευταίο κατάλογο της Verso, το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τρεις τόμοι των 400 σελ. έκαστος, σε πολύ καλές τιμές ($13.57 στην amazon), επίλεκτων πολιτικών κειμένων του Marx.

Ο πρώτος τόμος έχει τίτλο "Οι επαναστάσεις του 1848" και περιέχει το Μανιφέστο, καθώς και αναλύσεις του Μαρξ για την πολιτική κατάσταση σε Γαλλία, Πολωνία, Βιέννη, Πράγα, και Βερολίνο.

Ο δεύτερος τιτλοφορείται "Επισκοπήσεις απ΄την εξορία" και περιέχει το Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία και τη 18η Μπρυμαίρ.

Ο τρίτος λέγεται "Απ' την Πρώτη Διεθνή και μετά" και περιέχει το Ο εμφύλιος πόλεμος στη Γαλλία και το Κριτική του προγράμματος Γκόθα.

Επίσης απ' τη Verso,  αναμένεται το καινούργιο βιβλίο του Fredric Jameson, The Hegel Variations,  προφανώς με υλικό που δεν συμπεριλήφθηκε στο περυσινό Valences of the Dialectic.

Στα σχετικά με την επικαιρότητα του ίδιου εκδοτικού οίκου, το The Punishment of Gaza του Gideon Levy.

Ξεχώρισα, επίσης την επανακυκλοφορία των κλασικών The Making of New World Slavery του Robin Blackburn και Uneven Development του Neil Smith.

Και βέβαια το τέταρτο σετ της σειράς Radical Thinkers (ό,τι πάρεις με $12.95, 6.99 σε στερλίνες), με Adorno (In Search of Wagner), Baudrillard (Transparency of Evil), Virilio (War and Cinema), Althusser/Balibar (Reading Capital), Benjamin (Origin of German Tragic Drama), Jameson (The Cultural Turn), Eagleton (Walter Benjamin, or Towards a Revolutionary Criticism), Critchley (Ethics/Politics/Subjectivity), Lukács (Lenin), Debord (Panegyric), Rose (Hegel Contra Sociology), και Mouffe (Democratic Paradox).

Αν θέλουν και οι άλλοι συντάκτες, ας γράψουν κάτι αντίστοιχο για τα πρόσφατα ή προς κυκλοφορία βιβλία που πρόσεξαν στην ελληνική και διεθνή αγορά.

RD (Αντώνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: