Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Συνταγματάρχες=αυτοί που προστατεύουν τις αρχές του συντάγματος

Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τη συνταγματική τάξη, το νόμο της δημοκρατίας. Τη νομιμότητα τη συνταγματική πρέπει να τη σεβαστούμε. Αυτή τη δύσκολη ώρα δεν επιτρέπεται ο καθένας να κάνει ό,τι νομίζει και να παραβιάζει. Κάνω έκκληση και στην αριστερά, να σεβαστεί τη δημοκρατική νομιμότητα. Ανυπακοή στη δημοκρατία δεν υπάρχει. Ανυπακοή, αν το πάρει κανείς στα σοβαρά - δεν το παίρνω και δεν νομίζω ότι και αυτοί το εννοούν -, σημαίνει επανάσταση, σημαίνει εμφύλιο πόλεμο.
[...]Στην αστική δημοκρατία, η πλειοψηφία κυβερνά. Δεν υπάρχει νόμος εκτός από το νόμο της δημοκρατίας και προσέξετε πάρα πολύ. Εγώ σας το λέω με αγάπη. Μην οξύνετε τα πράγματα. Σήμερα είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα. Εγώ που έχω παλιά πείρα αισθάνομαι ότι πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί και πάρα πολύ υπεύθυνοι. Χρειάζεται υπευθυνότητα, αυτοκυριαρχία και όχι ακρότητες. Και, πάντως, σας λέω ξεκάθαρα ότι δική μου θέση είναι ότι το κράτος δεν μπορεί να παραδίδεται σε οποιονδήποτε θέλει να παραβιάζει το νόμο. Πρέπει να γίνει σεβαστό και πρέπει και εσείς οι κομμουνιστές να το παραδεχθείτε, εκτός αν θέλετε να βρεθείτε πάλι σε αντίθεση με την έννομο τάξη.
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συνέντευξη στο mega channel, 29/4/2010

3 σχόλια:

imwrong είπε...

το μόνο που μας σώζει για την ώρα είναι η ανυπαρξία του συνδικαλιστικού κινήματος και η λειτουργία της κοινοβουλευτικής αριστεράς συμπληρωματικά στο σύστημα. Όλες αυτές οι φωνές, όμως, βγαίνουν για να τρομάξουν όσους ακόμη θυμούνται πώς λύνονταν παλιότερα από το σύστημα τα προβλήματα ανυπακοής.

Στέργιος είπε...

Τον Μητσοτάκη τον ξεπέρασε ο ΓΑΠ επίσημα!

Σήμερα μπερδεύτηκα λίγο για το ποιος είναι ποιος και τι φυλάει. Έγινε ένας ιστορικός ανταγωνισμός και οι θεματοφύλακες του συντάγματος συνταγματάρχες του 1967 μάλλον εκτοπίστηκαν! Τότε αυτοί έλεγαν «Υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδος». Σήμερα ο ΓΑΠ είπε «Η μόνη κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της πατρίδας»!!!

Ο δεύτερος πλεονεκτεί γιατί όχι μόνο έχει λυμένα τα χέρια για να σφάξει όλους τους μόσχους τους σιτευτούς μαζί και τα συντάγματα για τους γιάπηδες του ΔΝΤ αλλά έχει και το «κόκκινο» μέσα!!! Δηλαδή μυρίζει «Επανάσταση» και όχι «Επανάστασις»! Η διαφορά είναι τεράστια…

Τον δεύτερο θα ψηφίσω που σφάζει τα συντάγματα με μπαμπάκι σεβόμενος και το περιβάλλον!

Ο Μητσοτάκης βγαίνει εκτός γιατί δεν έλυσε τα χέρια της εξουσίας να τα σφάζει όλα για χάρη του «συμφέροντος της πατρίδος», Τα έλυσε μόνο για το ΚΚΕ! Ε, τσιγκούνης, καρμίρης είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΚΙΑ ΜΙΑ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ..ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ