Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009

Όταν μιλούν οι τούρτες: Η συνοπτική ιστορία


Από το eatcreative.jp:

Μια ιστορία του πολέμου της τούρτας

Roscoe "Fatty" Arbuckle, 1913.
Ο Arbuckle έφαγε την πρώτη τούρτα σε αμερικανική ταινία--τη βωβή ταινία "Μια φωνή απ' τα βαθιά"--αλλά σύντομα άλλαξε τους συσχετισμούς, τελειοποιώντας την τεχνική του να πετάει ταυτόχρονα δύο τούρτες, σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Moe Howard, Curly Howard, Larry Fine, ​aka οι Τρεις Στούτζες, 1933-1966
Οι τρεις Στούτζες συνέχισαν την παράδοση "στα μούτρα σου", πετυχαίνοντας ακούραστα ο ένας τον άλλο σε μεγάλο αριθμό ταινιών. Ο νεότερος τουρτωτής Aron Kay ανέφερε την οφειλή του στην παράδοσή τους.

Marguerite Duras, 1969
Η γαλλίδα συγγραφέας των Ο Εραστής και Χιροσίμα, αγάπη μου ήταν το πρώτο θύμα τις πολυπράγμονος καριέρας του Βέλγου αναρχο-χωρατατζή Noël Godin.

Rennie Davis, 1973
Δεν υπήρξε πραγματικό θύμα τούρτας εφόσον το βλήμα δεν βρήκε στόχο, αλλά ο ηγέτης του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν ο πρώτος στόχος του Aron Kay. Ο χίπι τουρτο-ρίπτης είχε αντιρρήσεις για το γεγονός ότι ο Davis είχε προσηλυτιστεί από το παιδί-γκουρού Maharaj Ji.

Anita Bryant, 1977
Πρώην Μις Οκλαχόμα, η Bryant άρχισε εκστρατεία εναντίον των ομοφυλοφίλων και ανταμείφθηκε με μια τούρτα μπανάνα από τον ακτιβιστή απ' την Άϊοβα Tom Higgins.

Bernard-Henri Lévy, 1985
Ο Godin συνάντησε την νέμεσή του στον ναρκισιστή φιλόσοφο, ο οποίος αφού έφαγε την πρώτη του τούρτα (για "κενή, γεμάτη ματαιοδοξία λογοτεχνία"), γρονθοκόπησε τον Godin που κείτονταν στο πάτωμα. Η αποτυχία του να χωνέψει το μήνυμα του Βέλγου έφερε στον Lévy άλλες τέσσερς ρίψεις στην επόμενη δεκαετία, ενώ η καθεμιά τους συνοδεύτηκε από γρονθοκόπηση.

Bill Gates, 1998
Συνοδευόμενος από 30 βοηθούς, ο Godin κατάφερε τρεις τούρτες στο πρόσωπο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο στρατηγικός σχεδιασμός πίσω από την πράξη υπήρξε εντατικότατος, και οδήγησε στο παράπονο του Godin ότι η αντίδραση του Gates ήταν ανεπαρκής.

Willie Brown, 1998
Ο διαβόητα αυταρχικός δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο τουρτώθηκε από την "Συμμορία των Τριών της Κερασόπιτας", ακτιβιστών για τους άστεγους. Ο Brown δεν είδε το χιούμορ και οι επιτιθέμενοι εισέπραξαν έξι μήνες για πλημμελή επίθεση.

Jean Chretien, 2000
Ο πλέον υψηλόβαθμος πολιτικός που τουρτώθηκε. Ο καναδός πρωθυπουργός εισέπραξε την τούρτα του από διαμαρτυρόμενο για τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα.

Pim Fortuyn, 2002
Το επιχείρημα ότι το τούρτωμα δεν απέχει πολύ από τη βία άντλησε κάποια νομιμοποίηση από το γεγονός ότι ο ακροδεξιός ολλανδός πολιτικός χτυπήθηκε από τούρτα δύο εβδομάδες πριν δολοφονηθεί.

Ralph Nader, 2003
Στη διάρκεια επίσκεψης στην Καλιφόρνια, για την στήριξη υποψηφίου που θα ανταγονιζόταν τον Σβαρτσενέγκερ και τη θέση του κυβερνήτη, ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των καταναλωτών και κάποτε υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ χτυπήθηκε με τούρτα από άγνωστο.

Bonus: Η αντίδραση Bernard-Henri Lévy στην τουρτοεπίθεση Godin το 1985.

Δεν υπάρχουν σχόλια: