Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

Για μεσαίωνα καλά πάω;STOP PRESS.
Μετά τον περιφανή του θρίαμβο επί των δόλιων σχεδίων της Στέλλας Πρωτονοταρίου, το ελληνικό κράτος υιοθετεί άλλη μια παγκόσμια πρώτη, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη σκέψη χωρίς όλες αυτές τις κουραστικές και ανούσιες παραπομπές σε επιστημονικά περιοδικά. Έτσι, οι Έλληνες ακαδημαϊκοί, ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων στοχαστών, θα τα γνωρίζουν όλα μέσω της εκθέσεώς τους στο Αιγαιοπελαγίτικο φως, και χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχουν στην έντυπη έρευνα:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ 9.000 ΤΙΤΛΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β./HEAL-Link) σας πληροφορεί ότι, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του Υπουργείου, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες χρηματοδότησης της οριζόντιας δράσης των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών στα ηλεκτρονικά περιοδικά για την τριετία 2009-2011. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η διακοπή της πρόσβασης των Ελληνικών Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας σε περισσότερους από 9.000 τίτλους επιστημονικών ηλεκτρονικών περιοδικών.

Οι συνέπειες τις διακοπής της πρόσβασης των ελληνικών ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων στα ηλεκτρονικά περιοδικά ύστερα από 10 χρόνια αδιάλειπτης παροχής της υπηρεσίας αυτής, θα είναι ολέθριες για την υποστήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σε μια εποχή κατά την οποία η καινοτομία και η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την πρόοδο μιας χώρας.

Ο ΣΕΑΒ συγκεντρώνει υπογραφές για άσκηση επιπλέον πίεσης προς το Υπουργείο, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες χρηματοδότησης.

Ζητάμε:

Άμεση εξασφάλιση της χρηματοδότησης και υπογραφή των συμβάσεων.


Σε περίπτωση που δεν επικοινωνείτε δια της οσμώσεως ή της διαμεσολαβήσεως πνευματιστού με τον Αριστοτέλη και τον Επίκουρο, αλλά χρειάζεται να ρίχνετε και καμμιά ματιά πότε-πότε στο τι λένε οι κουτόφραγκοι, υπογράψτε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: